ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΗΠΟ

08 Μαϊου, 2020
Η έμφαση του σύγχρονου σχεδιασμού στη δημιουργία ενός οργανωμένου κήπου και το σεβασμό στα διάφορα υλικά διακόσμησης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν είναι μόνο φιλικό αλλά ελκυστικό και λειτουργικό .

Μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες συμβουλές για το σχεδιασμό ενός σύγχρονου τοπίου που είναι λιγότερο ‘’ διαστημικό’’ και περισσότερο φιλόξενο .

Επιλέξτε ένα φυσικό, χαλαρό στυλ φύτευσηςΌλοι έχουμε στο μυαλό μας , ότι σε σύγχρονα τοπία θα υπάρχουν γεωμετρίες , φυτά με σχήμα και γενικότερα ένα στυλ όπου τα φυτά θα είναι απρόσωπα βάση της γεωμετρίας του κτιρίου που περιβάλει τον κήπο.
Ωστόσο, αυτό το είδος φύτευσης φαίνεται να απορρίπτει εντελώς οποιαδήποτε σχέση με τον φυσικό τοπίο. Όταν οι φυτεύσεις σας έχουν μια χαλαρή, ζωντανή εμφάνιση, φέρνουν την αίσθηση της ζωντάνιας και της ζεστασιάς στον χώρο. Μην περιορίζεστε στο χρώμα τους. Το χρώμα των λουλουδιών ‘’θερμαίνει’’ τα πράγματα και τα διακοσμητικά στοιχεία που υπάρχουν.
 
Χρησιμοποιήστε τα φυτά για να συνδέσετε τον κήπο σας με το ευρύτερο περιβάλλον.
Τα φυτά με τολμηρές σιλουέτες έχουν μια καθαρή εμφάνιση που αισθάνεται κατάλληλη δίπλα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ξεκινώντας με μια οργανωμένη φύτευση μέσα και γύρω από τα υπαίθρια δωμάτια, καθώς προχωράτε πιο μακριά, θα θέλουμε οι φυτεύσεις να γίνονται ένα με το γύρω φυσικό τοπίο.
 
Διαλέγοντας τα κατάλληλα υλικάΤο ξύλο ή ο χάλυβας εισάγουν ένα ζεστό, πλούσιο τόνο στο τοπίο που μαλακώνει τα σύγχρονα υλικά σε μαύρο, γκρι και ασημί χρώμα.
Ξύλινοι τοίχοι αντιστήριξης οργανώνουν και ορίζουν έναν χώρο. Ξύλινα καθιστικά τοποθετημένα μέσα σε ένα λείο τοίχωμα από τσιμεντοκονία δίνουν μια ωραία αίσθηση.
Βήματα από διάφορα υλικά και σχήματα είτε ως παρτέρια είτε ως σκληρό υλικό δίνουν κάτι το διαφορετικό στον όλο σχεδιασμό.

Η επιλογή των επίπλωνΈνα σχέδιο είναι ολοκληρωμένο  πλήρως όταν τα σημεία εστίασης, η επίπλωση και οι αρμονικές πινελιές συνδυάζονται για έναν χώρο που προσαρμόζεται και συνδέεται με τους ιδιοκτήτες και το περιβάλλον.
Η επιλογή των επίπλων που ενσωματώνουν ξύλο είναι πάντα ένας ασφαλής τρόπος για να προσθέσετε ζεστασιά. Έχετε την επιλογή να προσθέσετε χρώμα χρησιμοποιώντας μαξιλάρια.
Αν ακολουθήσετε τις τάσεις της μόδας, τα πράσινα και πορτοκαλί μαξιλάρια είναι τόσο δημοφιλή στους σύγχρονους κήπους, μπορούν όμως να κατακλύσουν εύκολα το σχεδιασμό ενός χώρου. Αντ 'αυτού, κοιτάξτε την παλέτα φύτευσης για να επιλέξετε τους σωστούς συνδυασμούς.

Υγρά στοιχεία

Τα υδάτινα χαρακτηριστικά είναι γλυπτά στοιχεία από μόνα τους και πάντα δημιουργούν ένα φυσικό οικοσύστημα. Τα ιθαγενή φυτά έχουν επίσης ρόλο στην επίτευξη ισορροπίας και σύνδεσης με ένα δομημένο σύγχρονο χώρο. Οι εποχιακές επισκέψεις από πεταλούδες και μέλισσες είναι μια ελαφριά προσθήκη στον κήπο που την κρατά πάντα ζωντανή από το να γίνει στατική.
 
Μέσα στον όλο σχεδιασμό δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον φωτισμό! Όταν αναφερόμαστε στον φωτισμό ενός κήπου, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να φωτίσουμε ορισμένα σημεία μέσα στον κήπο με απαλές αποχρώσεις για να δημιουργήσουμε ένα πιο ιδιαίτερο και ειδυλλιακό τοπίο.
 
 


Αυτές ήταν μερικές συμβουλές για να μπορέσετε καλύτερα να οργανώσετε τον χώρο σας και να διαμορφώσετε έναν σύγχρονο κήπο.

Τελειώνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένας ζωντανός - φυσικός κήπος προέρχεται πάντα από την κομψότητα ενός απλού σχεδιασμού.  Ένας αρχιτέκτονας τοπίου μπορεί να μας κατευθύνει στον στυλ του κήπου που θα θέλαμε αλλά και που μας ταιριάζει καθώς και να μας δώσει τις σωστές παραμέτρους για κάθε χώρο μέσα σε αυτόν!

 Οι φωτογραφίες είναι της εταιρείας Outdoordesign


Σχετικά άρθρα 

ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΗΠΟ