ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΗΠΟ

29 Ιουνίου, 2020

Καταπράσινα, ανέμελα και με διαφορετικό είδος φυλλώματος, τα φυτά που χρησιμοποιούνται σε έναν μοντέρνο κήπο δινοντάς μια πιο κομψή εικόνα σε όλον τον κήπο.

 Εδώ είναι τα φυτά που ταιριάζουν σε μοντέρνους κήπους.
 

ΓΙΟΥΚΑ

Είναι αειθαλές και μοιάζει με σπαθί δημιουργώντας ένα ζωντανό γλυπτό. Αν και είναι ιδανικό για έναν  ξηροφυτικό κήπο, ειδικά όταν συνδυάζεται με κάκτους και παχύφυτα, πολλές ποικιλίες είναι ανθεκτικές.

Τα άνθοι του στο κέντρο είναι χρώματος κρέμ ή κίτρινου και λάμπουν πραγματικά σε έναν ηλιόλουστο κήπο. 
 

ΑΛΟΚΑΣΙΑΤο πλούσιο, μεγάλο φύλλωμα όπως αυτό της Alocasia macrorrhiza παρέχει ένα τέλειο φύλλο για τις ελεύθερες ευθείες γραμμές της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής και προσφέροντας μια τροπική, εξωτική εμφάνιση. Η απλότητα της κάνει μια τολμηρή εικόνα.

 
ΧΟΣΤΑ

Φυλλώδες φυτό, που αποτελεί ένα απο τα βασικά είδη πολλών σκιερών κήπων. Φυτεύεται σε γλάστρα ή στο έδαφος για εδαφοκάλυψη.
Ποικιλίες μια εντυπωσιακά σχήματα, μεγέθη και χρώματα φύλλων. 
 
 

ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ

Οι σφαιρικές ταξιανθίες των λουλουδιών του που αιωρούνται πάνω από το στριφογυρισμένο φυλλώμα είναι ελκυστικές ακόμη και όταν δεν ανθίζουν. Μπορείτε να τις φυτέψτε μαζικά ή σε γλάστρα.

Το φυτό αυτό από τη Νότια Αφρική μετακόμισε σε εξωτερικούς χώρους με την άφιξη των πιο σκληρών υβριδίων Headbourne τη δεκαετία του 1940, ακριβώς για να γίνει αγαπητός των μοντερνιστών. 
 


ΦΟΡΜΙΟ

Για σχεδιαστές που ασχολούνται με τη μορφή, την υφή και το χρώμα, το Phormium tenax είναι ιδανικό. Τα μακριά, δερμάτινα, σπαθωτά φύλλα ανεβαίνουν τολμηρά και διατηρούν το σχήμα τους παχύ και λεπτό.

 
ΑΙΩΝΙΟ

Η σαρκώδης, φυσική γεωμετρία των παχύφυτων είναι συναρπαστική και φαίνεται ιδιαίτερα ωραία σε ιδιαίτερα κασπώ μέσα στο σπίτι. Οι συμμετρικές ροζέτες τους μπορούν να είναι σχεδόν επίπεδες στο έδαφος ή σκαρφαλωμένες πάνω σε φιδωτά στελέχη. Είναι φυτό με καθόλου σχεδόν απαιτήσεις.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε ηλιόλουστες θέσεις. Για ένα έντονο σημείο εστίασης σε μια γλάστρα, δοκιμάστε το Aeonium "Zwartkop", μια περίεργη απόχρωση. 


ΣΕΝΤΟΥΜ

Ανθεκτικό στους περισσότερους τύπους εδάφους, ανθεκτικό στην ξηρασία και τις ασθένειες με ενδιαφέρον φύλλωμα και λουλούδια με διάρκεια. Τα sedums είναι μια εύκολη λύση σε οποιονδήποτε μοντέρνο - τροπικό κήπο. 

 

ΚΑΡΕΧ

Τα λεπτά φύλλα και τα λουλούδια είναι μυτερά και προσθέτουν κίνηση στον κήπο. Τα ψηλά του χόρτα κάνουν ζωντανούς φράκτες, τα κοντότερα δίνουν κίνηση. Όμορφο στον κήπο, ακόμη και στους χειμερινούς σκούρους τόνους του καφέ.

Οι χλόες αποτελούν μια πιο ιδιαίτερη επιλογή στους κήπους τα τελευταία χρόνια. 
 

ΜΟΝΣΤΕΡΑΗ Monstera deliciosa είναι ένα ωαρίο φυτό εσωτερικού χώρου αλλά μπορούμε να το τοποθετήσουμε και έξω.
Το φιλόδενδρο - Philodendron selloum έχει την ίδια αρχιτεκτονική εμφάνιση αλλά δεν αναρριχάται.

Εντυπωσιάζει με τα βαθιά σχισμένα και διάτρητα φύλλα !ΑΟΥΚΟΥΜΠΑ

Το Aucuba japonica έχει γυαλιστερά αειθαλή φύλλα και κόκκινα μούρα. Προσαρμόζεται εύκολα, είναι φυτό σκιάς.
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες . Το φυλλωμά του είναι καταπράσινο με πολλές πιτσιλιές και αυτό του δίνει το κάτι διαφορετικό . Μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε σε γλάστρες είτε απευθείας στον κήπο.


 
ΦΑΤΣΙΑΗ Fatsia japonica ταιριάζει στο ασιατικό στυλ πολλών μοντερνιστικών κήπων. Ένα  φυτό για τη σκιά.
Το έχουμε κατατάξει σε  φυτό εσωτερικού χώρου αλλά μπορεί να διατηρηθεί και στον κήπο σε θερμές περιοχές. Τα δαντελωτά φύλλα του είναι περίπλοκα λοβωτά και σχεδόν κυκλικά.
 

Σχετικά άρθρα

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΗΠΟ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟ