ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΩ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 13 Σεπτεμβρίου, 2021 Κήπος

Το καλοκαίρι τελείωσε και οι πιο δροσερές μέρες του φθινοπώρου είναι προ των πυλών. Υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να εργαστείτε στον κήπο, πριν ο καιρός γίνει πολύ κρύος. Ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή περίοδος για φύτευση. Ο φθινοπωρινός αέρας είναι πιο κρύος, αλλά το έδαφος είναι ακόμα ζεστό, δίνοντας χρόνο στα φυτά να ριζώσουν και να εδραιωθούν πριν από το Χειμώνα.
Δείτε γιατί το Φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για φύτευση. Καθώς και πως να διατηρήσετε τα φυτά σας στην καλύτερη εμφάνισή τους και να τα προετοιμάσετε για το χειμώνα.

Φυτέψτε ανοιξιάτικους βολβούς, όπως τουλίπες, νάρκισσους και υάκινθους, αυτό το φθινόπωρο. Αγοράστε τους βολβούς που σας αρέσουν και φυτέψτε τους στον κήπο και τις γλάστρες σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φύτευση ανοιξιάτικων βολβών.
Ανανεώστε τα παρτέρια με τα λαχανικά σας, με λαχανικά εποχής που είναι ανθεκτικά στο κρύο. Φυτέψτε ετήσια φυτά, όπως πανσέδες, καλλωπιστικό λάχανο, γαρίφαλο και σκυλάκι.

Το φθινόπωρο είναι μια καλή στιγμή για να φυτέψετε δέντρα και θάμνους. Τα φυτά θα έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ρίζες και να εξοικειωθούν με το νέο τους σπίτι πριν ξεκινήσει ο χειμώνας.
Φροντίστε να χρησιμοποιείτε εδαφοβελτιωτικά κατά την φύτευση για να βοηθήσετε τα φυτά σας !

Δώστε στα δέντρα και στους θάμνους μια δόση λιπάσματος. Χρειάζονται αυτή την εποχή για να παράγουν καλύτερους οφθαλμούς και περισσότερα λουλούδια το επόμενο έτος.
Αφαιρέστε τυχόν πεσμένα φύλλα ή άρρωστα φυτα που μπορούν να φιλοξενήσουν παράσιτα και ασθένειες εντόμων.Συνεχίστε να διατηρείτε καθαρούς του κορμούς χωρίς ζιζάνια και προσθέστε οργανική ύλη, όπως κοπριά ή εδαφοβελτιωτικό, για να βελτιώσετε το χώμα του κήπου σας .


Συνεχίστε να παρακολουθείτε τις βροχοπτώσεις που θα έχετε στην περιοχή σας και υπολογίστε – τροποποιήστε το πότισμα ώστε να διατηρηθούν τα φυτά υγιή.
Ποτίστε όταν το χώμα είναι στεγνό. Το δάχτυλό σας είναι ένας ιδανικός μετρητής υγρασίας.