ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ

03 Μαρτίου, 2020
Να είστε παραγωγικοί αλλά με μικρό χώρο

Όταν έχετε μόνο περιορισμένο χώρο στον κήπο για να καλλιεργήσετε, επιλέξτε τα φυτά που θα σας δώσουν μεγάλες αποδόσεις σε έναν μικρό χώρο. Πολλά λαχανικά και βότανα έχουν συμπαγείς ποικιλίες που είναι ιδανικές για μικρούς κήπους.

Φράουλες

Βασιλικός
Πιπεριτσες
Ντοματίνια


Λαιμ

ΜήλαΜαιντανός
Δυόσμος
Βάλτε προτεραιότητες

Σε ένα μικρό κήπο, έχετε ελάχιστο χώρο για να πειραματιστείτε ή να καλλιεργήσετε φυτά που θα σπαταλήσετε πολύ χρόνο αλλά και θα χρειαστούν και περισσότερο χώρο. Κάντε προτεραιότητες με τα βότανα ή τα λαχανικά που προτιμάτε, που αγαπάτε, αλλά και που ευδοκιμούν πιο εύκολα εκεί που θα τα τοποθετήσετε. Επίσης φυτέψτε λαχανικά που θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήστε αμέσως στην κουζίνα σας.Το μαρούλι ικανοποιεί τα περισσότερα από τα παραπάνω όπως επίσης και ένας βασιλικός ή ακόμα και τα ντοματίνια. Είναι επίσης ταχέως αναπτυσσόμενα, ελκυστικά με τα υπέροχα χρώματα τους και εύκολα στο να αναπτυχθούν.


Λίγο παραπάνω πράσινο
Πολλές ποικιλίες από χόρτα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια γλάστρα καθ 'όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου αν τα συγκομίζετε συνεχώς. Αυτά τα λαχανικά συνεχίζουν να δίνουν με τη βλάστηση τους νέα φύλλα όταν τα εξωτερικά φύλλα αφαιρεθούν.


Λαχανικά και αρωματικά γρήγορα στο μπαλκόνι 

Τα βρώσιμα λαχανικά όπως το μαρούλι, τα ραπάνια, οι πιπεριές, τα βότανα και το λάχανο μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα σε μια γλάστρα ή σε ένα κασπώ. Τα λαχανικά που χρειάζονται λίγο περισσότερο χώρο ( καρότα, κρεμμύδια, φασόλια, μελιτζάνες) μπορούν να φυτευτούν σε μια μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι.
Τα οπωροφόρα δέντρα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε γλάστρες, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η ανάπτυξη τους είναι πιο αργή από το να ήταν φυτεμένα απευθείας στο χώμα.
Φράουλες και μερικά λαχανικά όπως ντοματίνια, μπορούν ακόμα να καλλιεργηθούν σε κρεμαστά καλάθια. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πράσινο τοίχο, με γλαστράκια από βότανα και λαχανικά.