ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΟΚΗΠΟ

06 Σεπτεμβρίου, 2022

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ενός μπαλκονιού καθώς και ποιά είναι η καλύτερη επιλογή φυτών και δοχείων φύτευσης ;
 


Η καλλιέργεια φυτών σε περιορισμένο χώρο όπως το μπαλκόνι ή η βεράντα μπορεί να είναι μια πρόκληση ακόμη και για έναν έμπειρο αρχιτέκτονα τοπίου, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να διαμορφώσετε έναν δημιουργικό και λειτουργικό χώρο.
 
Οι επιλογές είναι πολλές για το πώς θα διαμορφώσετε τον χώρο και τι θα καλλιεργήσετε είτε πρόκειται για έναν αστικό λαχανόκηπο είτε για ένα τροπικό παράδεισο μέχρι και την επιλογή ιδιαίτερων γλαστρών.


 
Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:
 
Πόσο χώρο χρειάζεστε για έναν μπαλκονόκηπο; Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τοίχους, κάγκελα καθώς και να φτιάξετε εναέριες κατασκευές.


 
        Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε κάθετο κήπο. Τοποθετήστε ράφια ,καφασωτά και φράκτες στους τοίχους. και αν το μπαλκόνι σας έχει ταβάνι, προσθέστε μερικά άγκιστρα για να κρεμάσετε φυτά.


 
      Καλύψτε τα κάγκελα του μπαλκονιού σας με πλέγμα για την υποστήριξη των αναρριχώμενων φυτών ή τοποθετήστε κρεμαστά καλάθια με κρεμοκλαδή φυτά που μπορούν να στερεωθούν στην κορυφή.


 
Σκεφτείτε τον κήπο του μπαλκονιού σας ως επέκταση του εσωτερικού σας χώρου. Εάν επιλέξετε φυσικές αποχρώσεις και υφές που ταιριάζουν με την εσωτερική διακόσμηση, ακόμη και το πιο μικρό μπαλκόνι θα φαίνεται πιο φιλόξενο.


 
Εκτός από τα τετραγωνικά του μπαλκονιού σας, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί που θα περιορίσουν το τι μπορείτε να φυτέψετε και πού.
 
         Ελέγξτε το βάρος. Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί βάρους και κανόνες σχετικά με το τι μπορείτε να κρεμάσετε από τα κάγκελα και τους τοίχους του μπαλκονιού ακόμα και τις γλάστρες που θα τοποθετήσετε.
 
        Μικροκλίμα. Η ποσότητα του ηλιακού φωτός που δέχεται ο χώρος είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, αλλά και η έκθεση στον αέρα καθώς και η θερμοκρασία είναι επίσης σημαντικά.


 
      Άνεμος. Οι δυνατοί άνεμοι, που είναι συνηθισμένοι στα μπαλκόνια και στους ταρατσόκηπους, μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα το χώμα στις γλάστρες, να καταστρέψουν τα άνθη και να ξεράνουν τις κορυφές ψηλών φυτών.
 
      Θερμότητα. Ο ήλιος που αντανακλάται από τα παράθυρα μπορεί να εντείνει τη θερμότητα στο μπαλκόνι και να κάψει το φύλλωμα των φυτών.
 
        Σκιά. Πολλά αστικά μπαλκόνια δέχονται αρκετή σκιά εάν περιβάλλονται από ψηλά κτίρια. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα βάζοντας φυτά κατάλληλα για σκιά.

Ναι, πρέπει ακόμα να τηρείτε τα αυστηρά όρια του χώρου σας, αλλά υπάρχουν πολλά κόλπα για να μετρήσετε κάθε τετραγωνικό!ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΤΑ 5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

KONIPOT