ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 18 Ιουλίου, 2022 Κήπος

Οι μέρες του καλοκαιριού είναι φτιαγμένες για χαλάρωση στον κήπο. Μετά τη δύση του ηλίου, το σκοτάδι που ακολουθεί μεταμορφώνει τον κήπο σε ένα μέρος μαγικό. Η θέα ενός φεγγαριού, τα αρώματα απο τα λουλούδια που αναδύονται από ένα απαλό βραδινό αεράκι, είναι στιγμές που πρέπει να απολαύσετε. 


Οι λευκοί κήποι ή αλλιώς οι κήποι του φεγγαριού περιλαμβάνουν φυτά με λευκά άνθη και φυτά με ασημί φύλλωμα, δημιουργώντας μια αίσθηση μυστηρίου και ρομαντισμού.
Οι κήποι του φεγγαριού περιλαμβάνουν επίσης λουλούδια με έντονο άρωμα. Το ανοιχτόχρωμο σκηνικό και τα  κατάλληλα διακοσμητικά τονίζουν ακόμη περισσότερο τον κήπο τη νύχτα.

Στο σκοτάδι, τα μάτια μας μπορούν να δουν μόνο ένα περιορισμένο φάσμα χρωμάτων και αντίθεσης. Τα λευκά λουλούδια και το φύλλωμα αποκτούν λάμψη, μοιάζοντας να επιπλέουν στον αέρα καθώς το πράσινο φύλλωμα με αντίθεση εξαφανίζεται στο σκοτάδι, δημιουργώντας ένα μαγικό αποτέλεσμα. Καθώς πέφτει η νύχτα, οι αισθήσεις μας ενισχύονται και γινόμαστε πιο συντονισμένοι με τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης. 

 

Πως να σχειάσετε ένα λεύκό κήπο ;

--  Δεν χρειάζεται να στολίσετε ολόκληρη την αυλή σας με λευκά φυτά. Ακόμη και ένα μικρό τμήμα ενός αίθριου ή μια απομονωμένη γωνιά της αυλής μπορεί να μετατραπεί σε έναν νυχτερινό κήπο, έναν οικείο προορισμό για να έχετε ηρεμία ή ένα μέρος για να μοιραστείτε ένα ποτήρι κρασί με φίλους.


--  Επιλέξτε έναν ιστότοπο, για να πάρετε ιδέες για τον κήπο , να δείτε λουλούδια που σας αρέσουν καθώς και να βρείτε τα κατάλληλα διακοσμητικά.

--  Τοποθετήστε τον όπου είναι εύκολα προσβάσιμος ή επιλέξτε ένα σημείο που μπορείτε να το δείτε από ένα αίθριο, βεράντα ή μέσα στο σπίτι.

--  Επιλέξτε μια ανοιχτή περιοχή που θα επιτρέπει την παρατήρηση των άστρων και τον φως που σου χαρίζει το φεγγάρι.

--   Δώστε προσοχή στο παιχνίδι του φωτός και της σκιάς, που μπορεί να ενισχύσει το μυστήριο.

--   Συμπεριλάβετε ένα μείγμα φυτών, σκληρών πλαισίων και διακοσμητικών. Μπορεί να είναι όσο απλό ή περίτεχνο θέλετε, ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τον χώρο σας.

--  Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμα πέτρινα υλικά όπως βότσαλα, πέτρες ή λευκά μάρμαρα για να τονίσετε τις περιοχές του κήπου. Βάψτε έναν τοίχο με λευκό χρώμα ή ενσωματώστε ένα λευκό καφασωτό πλέγμα, το οποίο μπορεί να προσφέρει υποστήριξη για ένά γιασεμί.

--    Μονοπάτια
Βεβαιωθείτε ότι τα μονοπάτια μπορούν να είναι εύκολα προσβάσιμα τη νύχτα για ασφάλεια. Χρησιμοποιήστε χαλίκι σε ανοιχτά χρώματα. Προσθέστε φώτα κατάλληλα για τον χώρο.

--    Καθιστικό 
Τοποθετήστε άνετα καθίσματα είτε καρέκλες είτε παγκάκι. Συμπεριλάβετε ένα μικρό τραπέζι για να απολαυμβάνεται ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα ποτήρι κρασί και προσθέστε ένα διακριτικό φωτισμό.

--    Διακοσμητικά 
Διακοσμήστε τον χώρο με διακοσμητικές πινελιές, όπως μια αντανακλαστική μπάλα, μεταλλική τέχνη τοίχου, ανοιχτόχρωμα αγάλματα  ακόμα και πέτρινο φανάρι.

--    Φωτισμός
Προσθέστε συμπληρωματικό φωτισμό για φωτισμό σε νύχτες με συννεφιά ή χωρίς φεγγάρι. Κρατήστε το υποτονικό για να μην υπερνικήσει το φυσικό φως του φεγγαριού. Κρεμάστε φωτάκια με κορδόνια πάνω από ένα αίθριο ή κατά μήκος ενός φράχτη. Προσθέστε κεριά και φανάρια σε δέντρα.

--    Ενεργοποιήστε τις αισθήσεις

Συμπεριλάβετε στοιχεία που εμπλέκουν τις αισθήσεις της όρασης, της όσφρησης και του ήχου. Ένα μικρό σιντριβάνι ή καταρράκτης παρέχει τον καταπραϋντικό ήχο του νερού που κινείται ενώ αντανακλάται επίσης το φως του φεγγαριού.

--   Προσελκύστε πλάσματα που ηχούν τη νύχτα, όπως οι γρύλοι και οι βάτραχοι, δημιουργώντας φυσικό περιβάλλον.

--    Συμπεριλάβετε φυτά  που θα θροΐζουν απαλά το βραδινό αεράκι.
Επιλέξτε φυτά που έχουν πολύ άρωμα, τοποθετώντας τα κοντά στο καθιστικό.--   Για να τονίσετε περαιτέρω το ουράνιο θέμα, συμπεριλάβετε φυτά με λουλούδια σε σχήμα αστεριού, δημιουργήστε παρτέρια φύτευσης σε σχήμα ημισελήνου, προσθέστε διακοσμητικά σε σχήμα αστεριού ή φεγγαριού ή κρεμάστε μια σειρά από φώτα που αναβοσβήνουν για να προσομοιώσετε τα αστέρια.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και διασκεδάστε το! 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ