ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

26 Απριλίου, 2023

Οι μεσογειακοί κήποι είναι γνωστοί για την ομορφιά και την πλούσια βλάστηση τους. Ένας μεσογειακός κήπος είναι ένας κήπος που σχεδιάζεται και φυτεύεται με φυτά και δέντρα που είναι τυπικά της περιοχής της Μεσογείου.


Οι μεσογειακοί κήποι συνήθως περιλαμβάνουν φυτά και δέντρα που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες. Φυτά όπως η  ελιά, κυπαρίσσια, βασιλικός, θυμάρι, λεβάντα, ρίγανη είναι μερικά από αυτά που συναντάς σε κάθε κήπο της μεσογείου.

Συνήθως δεν έχουν μια συγκεκριμένη δομή, αλλά είναι ανοικτοί και ελεύθεροι, όπως η ίδια η φύση. Οι κήποι αυτοί συνήθως περιλαμβάνουν διάφορα στοιχεία, όπως βράχους, λουλούδια, βότανα, φρούτα και λαχανικά, και δημιουργούν έναν κόσμο φαντασίας στη μέση του αστικού τοπίου. Πύλινες γλάστρες, μονοπάτια με χαλίκια και τραπέζια κάτω από πυκνές σκιές είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες γεμάτες μυρωδιές.

Τα χρώματα που συναντώνται συνήθως στους μεσογειακούς κήπους είναι τα έντονα χρώματα της γης και του πέτρινου υλικού, καθώς και τα μπλε και πράσινα χρώματα του ουρανού και των φυτών. Τα φυτά στους μεσογειακούς κήπους είναι συνήθως τοποθετημένα με τρόπο που δημιουργούν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Τα κλαδέματα είναι αραιά, χωρίς αυστηρό σχήμα και μέγεθος.

Εκτός από τους αστικούς μεσογειακούς κήπους, στις χώρες αυτές είναι έντονη και η ύπαρξη παραγωγικών κήπων με κύρια είδη τα εσπεριδοειδή, ελιές, αμπέλια αλλά και λαχανικά. Οι μεσογειακοί κήποι μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή. Η καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων στους μεσογειακούς κήπους μπορεί να προσφέρει έναν βιώσιμο τρόπο ζωής στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, ενώ παράλληλα διατηρεί την παραδοσιακή γεωργία της περιοχής και προάγει την τοπική οικονομία.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ