ΜΑΘΕ ΤΟΝ Philodendron micans ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

14 Φεβρουαρίου, 2022


Στους Philodendron mican αρέσει να αναρριχάται ;

Ο Philodendron micans λατρεύει να σκαρφαλώνει. Στην πραγματικότητα, το να δώσετε σε αυτό το φυτό κάτι για να αναρριχηθεί είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μεγαλύτερα, υγιή φύλλα και ένα πιο ώριμο φυτό.
 


Ο Philodendron micans μεγαλώνει γρήγορα ;


Είναι ένα φυτό που θα αναπτυχθεί γρήγορα κάτω από βέλτιστες συνθήκες.
 

Πόσο μεγάλα γίνονται τα φύλλα του Philodendron micans ;

Τα φύλλα των νεαρών φυτών Philodendron micans τείνουν να μένουν αρκετά μικρά, αλλά τα πλήρως ώριμα φυτά  μπορούν να βγάλουν πολύ μεγάλα φύλλα.


Γιατί ο Philodendron micans μου κιτρινίζει ;

Το κιτρίνισμα των φύλλων είναι ένα κοινό σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Στο Philodendron micans αρέσει ένα ομοιόμορφα υγρό χώμα, όχι ένα σταθερά κορεσμένο χώμα. Επομένως, προσπαθήστε να ανανεώσετε το πρόγραμμα ποτίσματος και αφήστε το φυτό σας να στεγνώσει περισσότερο πριν το πότισμα ξανά.
 

Γιατί πέφτουν τα φύλλα ;

Τα πεσμένα φύλλα είναι ένα σημάδι ότι ήρθε ο καιρός να αυξήσετε το πρόγραμμα ποτίσματος ή ίσως να επαναφέρετε τη γλάστρα σε ένα υπόστρωμα με μεγαλύτερη κατακράτηση νερού.
 

Γιατί τα φύλλα είναι μικρά στο Philodendron micans ;

Αυτό συμβαίνει όταν είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα φωτισμού, έτσι ο Philodendron micans εξακολουθεί να βγάζει φύλλα αλλά πολύ πιο μικρότερα. Αν θέλετε να μεγαλώσετε και να έχετε μεγαλύτερα φύλλα, δοκιμάστε να δώσετε στο φυτό σας περισσότερο φυσικό φως και κάτι για να σκαρφαλώσει όπως ένα κοντάρι.
 


Είναι ευαίσθητο στα παράσιτα ;


Τα φυτά Philodendron μπορεί να είναι ευαίσθητα σε μια ποικιλία κοινών παρασίτων, όπως αλευρώδη έντομα και ακάρεα αράχνης, αλλά το Philodendron micans φαίνεται να είναι αρκετά ανθεκτικό.
 
Είναι τοξικά τα φύλλα του ;
Μέρη του Philodendron Micans είναι γνωστό ότι είναι τοξικά για τις γάτες, αλλά η τρέχουσα βιβλιογραφία είναι αντικρουόμενη όσον αφορά τα επίπεδα τοξικότητάς του. Είναι καλύτερο να κρατάτε το Philodendron Micans μακριά από κατοικίδια και παιδιά.