ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

15 Ιανουαρίου, 2024

Ιδέες  για το τι μπορείτε να κάνετε τώρα για έναν καλύτερο κήπο την άνοιξη και το καλοκαίρι !
 
Τα φυτά μπορεί να αδρανούν το χειμώνα, αλλά εμείς θα πρέπει να προετοιμάσουμε και να σχεδιάσουμε για το μετά… Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να επανεξετάσετε τα υπάρχοντα σχέδια και τις παλέτες φυτών που ήδη έχετε ή θέλετε να δημιουργήσετε. Ορισμένες εργασίες είναι στην πραγματικότητα καλύτερα να γίνονται στους μήνες ‘’εκτός λειτουργίας’’ και υπάρχουν σίγουρα πλεονεκτήματα για να ξεκινήσετε νωρίς το χειμώνα.


 
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 


Δείτε ξεκάθαρα:

Ο κήπος τον χειμώνα  είναι εκτεθειμένος, επιτρέποντάς σας να βλέπετε εύκολα τι είναι εκτός ισορροπίας και πού μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στη δομή ή την οπτική υφή, είτε με τη μορφή φυτών είτε με τη μορφή σκληρών υλικών.


Μιλήστε με τον ειδικό:

Η συνεργασία σας με έναν αρχιτέκτονα τοπίου, το χειμώνα είναι η καλύτερη επιλογή !

Ξεπέρασε τη βιασύνη:

Ξεκινήστε τις παραγγελίες για είδη μεγάλης διάρκειας, όπως κατασκευή μπάρμπεκιου. Μην αφήνετε τους μεγάλους χρόνους παράδοσης την άνοιξη να απομακρύνουν το έργο σας. παραγγείλετε νωρίς και κρατήστε το έργο σας στην ώρα του.

Διαβάστε:

Οι κρύες μέρες του χειμώνα είναι η τέλεια στιγμή για να πιάσετε τα  βιβλία και τα περιοδικά κηπουρικής και σχεδίασης. Υπάρχουν τόσες πολλές πηγές για νέες ιδέες. Μπορείτε επίσης να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο διαδίκτυο για επιλεγμένα έργα DIY.
Ενημερωθείτε:

Ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό κήπων. Εμπνευστείτε για να δοκιμάσετε κάτι νέο—καλλιεργήστε τις δικές σας ανθοδέσμες, σχεδιάστε ένα εξοχικό ή μεσογειακό κήπο, επεκτείνετε τη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου, προσθέστε υφή στον κήπο σας με φυλλώδη φυτά και πολλά άλλα.
 
Βγείτε έξω:

Κάντε τις βόλτες σας σε τοπικούς βοτανικούς κήπους ή κάντε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο και δείτε πώς μοιάζουν οι αυλές των γειτόνων σας. Υπάρχουν ποικιλίες που μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε στον κήπο σας για να προσθέσετε το χειμερινό ενδιαφέρον;