ΕΝΑΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

31 Μαρτίου, 2023

Θες έναν λαχανόκηπο για την Άνοιξη ; Δεν γνωρίζεις τι λαχανικό να φυτέψεις ; Σου έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα λαχανικά για αυτήν την περίοδο!
Αγκινάρα

Καλλιεργούνται για τα τρυφερά, βρώσιμα λουλούδια της. Οι αγκινάρες ανήκουν στα πολυετή λαχανικά και μπορούν να φυτευτούν ως ετήσια κάθε άνοιξη .

Κοκκινογούλι

Τα πατζάρια τα συναντάμε σε κόκκινες, κίτρινες και λευκές ποικιλίες και είναι στα πιο γλυκά τους όταν καλλιεργούνται σε ηλιόλουστη τοποθεσία και σε δροσερό καιρό. Είναι καλύτερο να τα συγκομίσετε όταν είναι μικρά.
Μπρόκολο


Στο μπρόκολο αρέσει ο δροσερός καιρός και ένα ηλιόλουστο σημείο για να αναπτυχθεί αν και μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να γίνει σωστά.


Καρότα

Τα καρότα έρχονται σε διάφορα χρώματα, όχι μόνο στο τυπικό πορτοκαλί. Οι σπόροι πρέπει να σπέρνονται απευθείας στον κήπο και να μην μεταφυτεύονται. Χρειάζονται ήλιο και εμπλουτισμένο έδαφος. Αναπτύσσονται γρήγορα και διατηρούν τη γλυκιά γεύση τους σε ζεστό έδαφος.

Κουνουπίδι


Το κουνουπίδι δεν έρχεται μόνο στην γνωστή λευκή ποικιλία οτυ, αλλά υπάρχουν και πράσινες, μοβ και πορτοκαλί ποικιλίες. Μια καλή συγκομιδή εξαρτάται από τις δροσερές θερμοκρασίες, την άφθονη υγρασία και την αφθονία της οργανικής ύλης στο έδαφος.
Σέλινο

Μπορεί να καλλιεργηθεί και από σπόρους. Το δικό σας σέλινο θα έχει ισχυρότερη γεύση από εκείνο που το αγοράζεται από το κατάστημα.Ραπανάκια

Κατά γενικό κανόνα, οι μικρότερες στρογγυλές ποικιλίες είναι καλύτερες για την καλλιέργεια της άνοιξης όταν το έδαφος είναι ακόμα δροσερό και οι μέρες μόλις αρχίζουν να θερμαίνονται. Τα ραπανάκια είναι απο τα εύυκολα λαχανικά και έχουν πιπεράτη γεύση.

Σπανάκι


Φυτέψτε σε παρτίδες για να επεκτείνετε τη συγκομιδή σας, καθώς το σπανάκι που καλλιεργείται την άνοιξη δεν θα διαρκέσει πολύ στον κήπο μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται οι μέρες. Το σπανάκι μπορεί να συγκομιστεί από το φύλλο ή και ολόκληρο το φυτό.