ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΕ FENG SHUI

Ιωαννέτα Σαμπαζιώτη 19 Φεβρουαρίου, 2020 Κήπος
Πόσο καλά ξέρετε τι συμβολίζουν τα δέντρα και ποιά είναι η κατάλληλη θέση τους στον κήπο ή το μπαλκόνι σου με γνώμονα το Feng Shui?

Τα δύο πιο ευοίωνα δέντρα που συμβολίζουν τη μακροζωία είναι το μπαμπού και το πεύκο. Οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες τα εκτιμούν τόσο πολύ που υπάρχουν σε όλους τους χώρους πρασίνου.

Μπαμπού

Το μπαμπού, είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τους Κινέζους, καθώς πιστεύεται πως έχει μυστηριακές δυνάμεις και φυτεύοντας το στο σπίτι διώχνει τα κακά πνεύματα και πολλές φορές είναι ισχυρό αντίδοτο του κακού Τσι. Συμβολίζει τη μακροζωία, την καλή υγεία, τη διάρκεια και την αντοχή γιατί είναι πάντα πράσινο και ανθίζει όλη τη χρονιά.
Εκτός από την Κίνα υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου και γι’ αυτό μπορεί να φυτευτεί σε πολλούς κήπους και μάλιστα σε οπουδήποτε σημείο, καθώς σε όλα φέρνει καλοτυχία αρκεί όμως να μην παραμεληθεί.


Πεύκο

Το πεύκο είναι το πιο αρχαίο και διάσημο σύμβολο μακροζωίας λόγω του ότι είναι αειθαλές. Πολλές φορές φυτεύεται μαζί με κυπαρίσσι και επειδή και τα δύο αυτά είδη δεν μαραίνονται ούτε στον πιο σκληρό χειμώνα συμβολίζουν την αιώνια, ακλόνητη στις αντιξοότητες φιλία.
Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες που μπορείτε να διαλέξετε σύμφωνα με το στιλ σας.

Εκτός των αειθαλών δέντρων και τα καρποφόρα χαίρουν εξαιρετικού Feng Shui αρκεί όμως να έχουν την απαραίτητη φροντίδα. Τα δύο πιο δημοφιλή καρποφόρα δέντρα είναι η ροδακινιά και η πορτοκαλιά.


Ροδακινιά

Η ροδακινιά είχε ιδιαίτερη σημασία από την αρχαία Κίνα καθώς το ροδάκινο είναι ο καρπός της αθανασίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναφερθεί σε θρύλους αλλά και σε παραδώσεις ως το δέντρο των Θεών. Στην Κίνα, ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα για έναν ηλικιωμένο συγγενή είναι ένα καλάθι με ροδάκινα ή ακόμα και ένας πίνακας με αυτά, καθώς συμβολίζουν την μακροζωία και την υπόσχεση για αιώνια ζωή.


Πορτοκαλιά

Η πορτοκαλιά, ένα άλλο δημοφιλές σύμβολο μεγάλης καλοτυχίας, πλούτου, ευτυχίας και γενικής ευημερίας. Ο καρπός της χρησιμοποιείται ευρέως επειδή τρώγεται, χαρίζεται σαν δώρο και διακοσμεί ολόκληρο το σπίτι κατά την σεληνιακή Πρωτοχρονιά καθώς το πορτοκάλι συμβολίζει το χρυσό. Αυτό συμβαίνει γιατί η λέξη είναι ομόηχη με τη λέξη χρυσός.
Επίσης λόγο του πλούσιου χρώματός του συμβολίζει την αφθονία και τον πλούτο και συνήθως τοποθετείτε στην κυρία είσοδο ή στην πίσω αυλή σε σημείο που να φαίνεται από την πόρτα.

Λωτός

Ο λωτός είναι το πιο καλότυχο φυτό σε συνδυασμό με το στοιχείο του νερού στον κήπο σας. Εμπνέει αισθήματα γαλήνης και ελπίδας .


Μανόλια

Η λευκή μανόλια είναι αγαπητή στις νεαρές Κινέζες επειδή το άνθος της φημίζεται για την αγνότητά του. Επίσης προσελκύει την πλήρωση, την ευτυχία και την αργή συσσώρευση μεγάλου πλούτου.


Δαμασκηνιά

Τόσο το άνθος της δαμασκηνιάς όσο και το ίδιο το δέντρο θεωρούνται σύμβολα μεγάλης καλοτυχίας. Το άνθος, γνωστό για το άρωμά του, συμβολίζει την αγνότητα και το δέντρο τη μακροζωία καθώς τα λουλούδια ανθοφορούν πάνω σε φαινομενικά άκαρπα και άψυχα κλαδιά και αυτό συνεχίζεται και όταν το δέντρο φτάσει σε προχωρημένη ηλικία.