6 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΖΩΗΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!

24 Ιουνίου, 2021

1. Διαλέξτε ποικιλίες που θα τα πάνε καλά στη περιοχή σας. Εάν η καλλιεργητική σας περίοδος είναι μικρότερη, επιλέξτε τύπους που ωριμάζουν γρηγορότερα. Για θερμότερα κλίματα, επιλέξτε ποικιλίες ανθεκτικές στη θερμότητα.

2. Απλώστε ένα στρώμα κομπόστ ή άλλες οργανικές ύλες γύρω από τα φυτά. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση νερού, στην καταστολή των ζιζανίων και στην ψύξη των θερμοκρασιών του εδάφους.

3. Ποτίζετε τα φυτά το πρωί για να μειώσετε την εξάτμιση και να αποφύγετε ασθένειες φυλλώματος. Η στάγδην άρδευση βοηθά στη διατήρηση του νερού και μειώνει τις ασθένειες λόγω του γενικού ποτίσματος. Το σωστό πότισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν σχηματίζονται φρούτα.

4. Οι καλλιέργειες όπως τα χόρτα, τα μπιζέλια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι επωφελούνται από μερική σκιά κατά τη διάρκεια του θερμότερου μέρους της ημέρας, ιδιαίτερα σε θερμότερα κλίματα. Φυτέψτε σε μια τοποθεσία που λαμβάνει προστασία από τον καυτό απογευματινό ήλιο ή χρησιμοποιήστε ένα σκιασμένο πανί.


5. Επαναφέρετε τις καλλιέργειες όπως φασόλια και μαρούλι κάθε δύο εβδομάδες καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για συνεχή συγκομιδή.
6. Επιλέξτε τις καλλιέργειες νωρίς ή αργά τη μέρα. Το προϊόν θα παραμείνει πιο τραγανό, πιο φρέσκο ​​και πιο γευστικό από τα λαχανικά που συγκομίζονται κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας.