6 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΦΥΤΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 07 Σεπτεμβρίου, 2023 Κήπος1. Εμφανίστε μικρά φυτά σε γλαστράκια, στο ύψος των ματιών, όπως σε ένα τζάκι ή σε ράφι μεσαίου επιπέδου, ώστε να μπορείτε να τα θαυμάζετε εύκολα από κοντά.2. Τοποθετήστε τα κρεμοκλαδί φυτά σε ψηλότερα ράφια ή σε καλάθια ή σε μακραμέ, έτσι ώστε το φύλλωμα να μπορεί να χυθεί. Ο Pothos, το philodendron και Η tradescantia είναι παραδείγματα μικρότερων φυτών εσωτερικού χώρου που είναι πιο εντυπωσιακά όταν αφήνουμε ελεύθερο το φύλλωμα τους.
3. Ομαδοποιήστε συλλογές μικρών φυτών σε πάγκους, περβάζια ή ραφάκια μικρά αντί να τα σκορπίσετε σε ένα δωμάτιο. Τα φυτά σε ομάδες όχι μόνο έχουν μεγαλύτερη οπτική είναι επίσης πιο βολικά για το πότισμα.4. Χρησιμοποιήστε την επανάληψη για να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να τακτοποιήσετε τον ίδιο αριθμό φυτών σε κάθε επίπεδο ενός ραφιών. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε φυτά του ίδιου τύπου ή να εμφανίσετε διαφορετικές ποικιλίες φυτών σε δοχεία του ίδιου στυλ ή χρώματος.5. Εκμεταλλευτείτε τον αχρησιμοποίητο χώρο τοίχου εγκαθιστώντας ένα σύστημα κρεμαστής ζαρντινιέρας για τη μικρή συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου.

6. Μετατρέψτε μια επιφάνεια εργασίας, σε ένα τραπέζι ή πάγκο με χαμηλό φωτισμό σε ένα μίνι θερμοκήπιο για τη συλλογή των μικρών φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας φώτα ανάπτυξης LED με μία λάμπα.