5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

25 Ιουνίου, 2022

Συμβουλές για την επιλογή φυτών με σκοπό να έχουν σαγηνευτικό φύλλωμα, λουλούδια και άρωμα και να προσελκύουν μέλισσες, πουλιά και πεταλούδες, υπάρχουν ;Ο σχεδιασμός φύτευσης, που συχνά παραβλέπεται, μπορεί να είναι δύσκολος αλλά το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμοίβει.
Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω προτάσεις για να βεβαιωθείτε ότι οι φυτεύσεις στον κήπο σας έχουν ξεκάθαρο σκοπό και τραβούν την προσοχή των ανθρώπων, των μελισσών, των πουλιών και των πεταλούδων.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ

1. Επιλέξτε φυτά με σύνεση για την πρώτη σειρά
Τα φυτά στο ορατό άκρο κατά μήκος ενός μονοπατιού, της βεράντας ή του γκαζόν, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εμφάνισή του. Τα φυτά χαμηλής ανάπτυξης στην πρώτη σειρά τονίζουν το σχήμα, μαλακώνουν τις σκληρές άκρες και βοηθούν να τραβήξουν την προσοχή στα ψηλότερα φυτά πίσω.
Τα ετήσια φυτά δημιουργούν μια υπέροχη μπορντούρα με τα πυκνά άνθη τους. Αν κοπούν θα ανθίζουν όλη την εποχή.
2. Σκεφτείτε την επίδραση του ηλιακού φωτός στο χρώμα

Οι χρωματικές μας επιλογές στο τοπίο επηρεάζονται, ως επί το πλείστον, από τη γεωγραφική μας τοποθεσία, την ένταση του ήλιου και την εποχή του χρόνου.
Για παράδειγμα, στην Αγγλία, τα παστέλ χρώματα αιχμαλωτίζουν, ενώ τα φωτεινά χρώματα μπορεί να φαίνονται λαμπερά στο σιωπηλό, βόρειο φως.Ομοίως, οι χρωματικές μας προτιμήσεις μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την εποχή. Στις αρχές της άνοιξης, όταν το φως είναι απαλό, μας ενθουσιάζει το ανοιχτό ροζ και το απαλό κίτρινο. Καθώς η χρονιά προχωρά και ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός, τα παστέλ φαίνονται ξεφτισμένα και λαχταρούμε πιο δυνατά κόκκινα, χρυσά και πορτοκαλί σε εξωτερικούς χώρους.3. Σκεφτείτε τη φόρμα, τη γραμμή και το χρώμα

Το φυτό δεν είναι μόνο ένα φυτό σπάνιο, ασυνήθιστο, συνηθισμένο ή καταδικασμένο σε εξαφάνιση αλλά είναι επίσης ένα χρώμα, ένα σχήμα, ένας όγκος. Πρέπει να δούμε τα φυτά ως μέρος μιας παλέτας σχεδίασης, εκτιμώντας τη μορφή, τη γραμμή ή το χρώμα τους και να οραματιστούμε τι θα μπορούσαν να προσθέσουν σε έναν κήπο.

4. Δημιουργήστε με το φύλλωμα

Θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ μπορούμε να φυτέψουμε μια μεγάλη μάζα ενός φυτού χαμηλής ανάπτυξης ως κάλυμμα εδάφους, η Φύση, εάν της δοθεί η επιλογή, προτιμά να το ανακατέψει, με πολλά είδη να αναπτύσσονται δίπλα-δίπλα.Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και να φυτέψετε μια ποικιλία διαφορετικών φυλλωδών και εδαφοκάλυψης φυτών που τους αρέσουν οι ίδιες συνθήκες;

Μερικοί αποφεύγουν αυτό το στυλ φύτευσης, επειδή τα αναμεμειγμένα φυτά μπορεί να είναι δύσκολο να τα φροντίσετε. Αλλά αν δεν σας πειράζει η περιποίηση, φυτέψτε έναν συνδυασμό μικρών φύλλων εδαφοκάλυψης με μεγάλα φυλλώδη φυτά. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντελώς συναρπαστικό!
5. Αγκαλιάστε τον «Ήχο» των Λουλουδιών

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφος είναι ένας εξωτερικός χώρος, είναι πάντα μια γλάστρα ή ένα παρτέρι που τραβάει τα βλέματα. Η απόλαυση που φέρνουν τα λουλούδια ξεπερνά τα όμορφα άνθη και το μυρωδάτο άρωμα.