5 ΦΥΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ

08 Μαϊου, 2022


1. Αγάβη είναι ένας εντυπωσιακός, αργής ανάπτυξης κάκτος που μπορεί να πάρει έως και 40 χρόνια για να ανθίσει! Είναι καλύτερα να καλλιεργείται μόνο του και μακριά από μονοπάτια λόγω των αιχμηρών άκρων των φύλλων του.
2. Λεβάντα είναι μια καλή επιλογή για μπορντούρα. Έχει βαθιά μωβ λουλούδια και πρασινωπό-γκρι, πολύ αρωματικό φύλλωμα. Είναι φυτό που αντέχει στην ξηρασία. Δεν έχει πολλές απαιτήσεις και κατατάσετε στην κατηγορία των ξηροφυτικών φυτών.
3. Pink muhly grass , είναι ένα χορτάρι ανθεκτικό στην ξηρασία που παράγει μια θεαματική άνθιση ροζ λουλουδιών. Φυτεμένο μαζικά σε συστάδα φαινεται εντυπωσιακό - είτε όμως και μόνο του είτε και αναμεμειγμένο με άλλα πολυετή φυτά δείχνει την ομορφία του


4. Φραγκόσυκο είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο συμπαγές παχύγυτο. Στην καρδιά του καλοκαιριού, εμφανίζονται φωτεινά κίτρινα λουλούδια, ακολουθούμενα από μεγάλα, κόκκινα φρούτα! Θα το συναντηστε σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές.
5. Σάλβια είναι ένα ημι-ξυλώδες πολυετές φυτό. Είναι ανθεκτικό και θα το συναντήσετε σε πολλές ποικιλίες και αποχρώσεις. Προτιμά τον ήλιο και το αυστηρο κλάδεμα οταν ειναι η εποχή του. Δημιουργεί υπέροχες μπορντουρες, ανάμεσα σε μονοπάτια.