10 ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

09 Μαρτίου, 2022

Προσθέστε μια ζεστή γωνιά στην κουζίνα σας είτε βάζοντας  χρώμα, είτε για να καθαρίσετε τον αέρα ή αναπτύξτε φρέσκα προϊόντα όλο το χρόνο!
Η προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου σε ένα δωμάτιο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ανεβάσετε τη διάθεση και την ψυχολογία σας και όταν πρόκειται για την κουζίνα, η καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να έχει και κάποιες πρακτικές εφαρμογές. Το σωστό φυτό μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα, να προσθέσει μια πινελιά ή ακόμα και να παρέχει φρέσκα προϊόντα όλο το χρόνο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κανένα φυτό που θα ευδοκιμήσει σε όλες τις κουζίνες ,  αφού κάθε χώρος έχει το δικό του μοναδικό φως, υγρασία και συνθήκες θερμοκρασίας.  Ωστόσο, αυτά τα 10 φυτά εσωτερικού χώρου που σας προτείνουμε είναι από τις επιλογές που μπορείτε  να ξεκινήσετε.
 
1 Pothos είναι πραγματικά μερικά από τα ευκολότερα φυτά εσωτερικού χώρου για να φροντίσετε. Προσαρμόζονται καλά σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και θεωρούνται σχετικά ανθεκτικά στην ξηρασία. Επιπλέον, κάνουν εξαιρετικές κρεμαστές γωνιές, ώστε να μην χρειάζεται να σας μειώνουν τον πολύτιμο χώρο του πάγκου σας!

2 Philodendrons είναι ένα άλλο φυτό  χαμηλής συντήρησης που φαίνονται υπέροχα σε κρεμαστά καλάθια. Παρόμοια με το πόθο, θεωρούνται σχετικά ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορούν να αναπτυχθούν σε φωτεινό έως μεσαίο έμμεσο φως. Αυτά τα φυτά φύλλων έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων και είναι διαβόητα για να είναι μεγάλοι καθαριστές αέρα. 
3 Τα αρωματικά φυτά στην κουζίνα μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής επιλογή, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα καλύτερο από το μαγείρεμα με φρέσκα, βιολογικά, σπιτικά βότανα όλο το χρόνο. Όσο η κουζίνα σας έχει μια τοποθεσία που δέχεται έντονο, άμεσο ηλιακό φως για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, τα αρωματικά θα αναπτυχθούν εύκολα. Οι εύκολες ποικιλίες βοτάνων που αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους περιλαμβάνουν σχοινόπρασο, μαϊντανό, μέντα, θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη και κόλιαντρο.

4 Εάν έχετε ένα φωτεινό ηλιόλουστο περβάζι στην κουζίνα σας, τα παχύφυτα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι φυτά που αποθηκεύουν νερό σε διάφορα σημεία των φύλλων τους, γεγονός που τα καθιστά ανθεκτικά στην ξηρασία και γενικά  φυτά χαμηλής συντήρησης. Υπάρχουν  διαφορετικές ποικιλίες που θα σας εκπλήξουν με τα  σχημάτα, χρώματα και μεγέθη τους. Τα πιο δημοφιλή είδη περιλαμβάνουν εχεβέρια, αλόη, κράσουλα, σεντουμ και πολλά άλλα. 

5 Τα φυτά αράχνης ή χλωροφύτο είναι από τα ευκολότερα φυτά εσωτερικού χώρου που πρέπει να έχετε στο σπίτι. Ταιριάζουν σε κρεμαστά καλάθια και όταν είναι καλά φροντισμένα ανθίζουν. Αποφύγετε την τοποθέτηση του σε άμεσο φως, καθώς θα προκαλέσει το κάψιμο των φύλλων.
 

6  Sansevieria, κοινώς γνωστά ως "γλώσσα της πεθεράς", είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα, σχήματα και μεγέθη και είναι γενικά χαμηλής συντήρησης.


7  Αν ψάχνετε για ένα μεγάλο φυτό για την κουζίνα σας, οι Ficus elastica είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσαρμόζονται σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών και μπορούν να αναπτυχθούν και ως δέντρα. Όταν είναι σε εσωτερικούς χώρους, το τακτικό κλάδεμα τα διατηρεί στο σωστό μέγεθος και  σχήμα.  Επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία για να ταιριάξετε το φυτό με τα χρώματα και το σχεδιασμό της κουζίνας σας. 
8 Είτε είστε λάτρης του καφέ είτε όχι, το φυτό Coffea arabica αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε κουζίνα. Τα γυαλιστερά φύλλα και η συμπαγής ανάπτυξη τουτο καθιστούν ελκυστικό. Τα φυτά Coffea arabica  απαιτούν έντονο, έμμεσο φως και συχνό πότισμα για να ευδοκιμήσουν.
 
 
9 Ζάμια, είναι το φυτό, χαμηλής συντήρησης στην κουζίνα. Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού . 
10 Για όσους απολαμβάνουν να έχουν κομμένα λουλούδια στην κουζίνα, οι αφρικανικές βιολέτες μαζί με τις καλανχόες είναι το τέλειο υποκατάστατο ! Θα  ανθίσουν σχεδόν όλο το χρόνο και τις βρίσκεται σε πολλά όμορφα χρώματα. Αυτά τα συμπαγή φυτά εσωτερικού χώρου απολαμβάνουν φωτεινό, έμμεσο φως και συχνό πότισμα!


Σχετικά άρθρα   

ΤΑ 5 ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ