ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ COVID-19

25 Φεβρουαρίου, 2021
Χωρίς καμιά αμφιβολία, βιώνουμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους από την άποψη της διατήρησης της ψυχικής ισορροπίας και υγείας μας. Σ’ αυτό έχουν συμβάλει πολλοί παράγοντες, ο καθένας από τους οποίους φέρει διαφορετικό μερίδιο ευθύνης και δυσχεραίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τη ζωή μας, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχική μας κατάσταση.

Μέσα σε όλα αυτά αποκορύφωμα αποτελεί και η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού μιας και όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα για την διαχείρισή του δεν μπορούν να μην επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική μας υγεία .

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούν να τα φυτά του εσωτερικού χώρου να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής μας από πολλές και διαφορετικές πλευρές .

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ


Έρευνες έχουν δείξει ότι σε χώρο εργασίας που απαντάται  φυτικό υλικό οι εργαζόμενοι παρουσίασαν μικρότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με άλλους που στον χώρο τα φυτά απουσίαζαν . Επίσης το να έχουμε φυτά γύρω μας μας βοηθάει τόσο στην μνήμη ,στην συγκέντρωση όσο και στην αύξηση της παραγωγικότητάς μας . Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ομορφαίνουν το χώρο που βρίσκεσαι.


ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ


Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι κάποια φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δράσουν ως φίλτρα και να δεσμεύσουν τις χημικές-τοξικές ουσίες από τον χώρο όπου βρισκόμαστε .

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΝΟΪΚΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ

Σε έναν χώρο όταν τα επίπεδα υγρασίας μειωθούν κατά πολύ τότε εμφανίζονται σημάδια κόπωσης στον οργανισμό μιας και η διαδικασία της αναπνοής επιβαρύνεται . Η ύπαρξη φυτικού υλικού βοηθάει στην διατήρηση των επιπέδων υγρασίας σε επιθυμητά επίπεδα .

ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

Ειδικά αυτήν την περίοδο που λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είμαστε αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι μας η ύπαρξη κάποιου φυτού μπορεί να είναι εφαλτήριο για την να ασχοληθούμε τον ελεύθερο μας χρόνο με κάτι δημιουργικό και αντιστρεσιογόνο  όπως η περιποίηση των φυτών .