ΤΑ 10 ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ

18 Ιουνίου, 2020

Τα εργαλεία κηπουρικής μπορούν εύκολα να καταλάβουν πολύ χώρο και να κοστίσουν πολλά χρήματα, αλλά αν εστιάσουμε στα βασικά και σωστά εργαλεία μπορεί να αποτρέψουμε την υπερβολή στην ποσότητα προϊόντων που δεν χρησιμοποιούμε αλλά και στην άσκοπη σπατάλη χρημάτων. Υπάρχουν πάντα καλύτερα εργαλέια σε ποιότητα, αλλά η αγορά τους που θα σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας και η συντήρησή τους μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αξιοποίηση της επένδυσής σας!Εδώ είναι τα 12 βασικά εργαλεία για να ξεκινήσετε οποιοδήποτε εργασία στον κήπο:1. ΓάντιαΕνώ η κηπουρική μπορεί να είναι ένα υπέροχο χόμπι, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ταλαιπωρία χωρίς το σωστό ζευγάρι γαντιών. Τα γάντια πρέπει να είναι ανθεκτικά αλλά όχι πολύ ογκώδη, ειδικά για εργασία με σπόρους ή φύτευση -μεταφύτευση φυτών. Η εφαρμογή είναι σημαντική, καθώς τα γάντια που δεν εφαρμόζουν σωστά μπορούν να προκαλέσουν φουσκάλες ή να οδηγήσουν σε ατύχημα από το γλίστρημα.
Αποθηκεύστε τα γάντια μακριά από το φως του ήλιου, μακριά από το νερό και ασφαλή από έντομα.
 2. ΚλαδευτήριαΤα κλαδευτήρια βοηθούν να έχετε τον έλεγχο σε φυτά που ξεφεύγουν και καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από αυτό που θα θέλατε.
Τα κλαδευτήρια Fumasi πολλαπλών χρήσεων είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, έχουν μικρές οδοντωτές λεπίδες με επικαλυμμένη πλαστική χειρολαβή. Είναι ρυθμιζόμενα με δύο θέσεις ανοίγματος μικρή και μεγάλη για ευκολία στο κλάδεμα, πρακτικό σύστημα αποκλεισμού και ιδανικό για πράσινα και φρέσκα κλαδιά.

Στα κλαδευτήρια Fumasi μπορείτε να βρείτε και κατάλληλα για ξερά κλαδιά που δεν  μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς σε φρέσκα, πράσινα στελέχη.
Θα πρέπει να ταιριάζουν εύκολα στην παλάμη του χεριού σας και να είναι αυξημένης αντοχή στην κοπή. Επίσης υπάρχουν κλαδευτήρια κατάλληλα για κλάδεμα αμπελιού αλλά και για τριανταφυλλιές.3. Τηλεσκοπικό κλαδευτήρι

Ένα άλλο εργαλείο κοπής, που έχει μακρύ χειρισμό και χρησιμοποιείται για να κόβει σκληρές κλαδιά είναι το τηλεσκοπικό κλαδευτήρι.
Στην Fumasi θα βρείτε επαγγελματικό τηλεσκοπικό κλαδευτήρι αλουμινίου με περικόχλιο, με ρυθμιζόμενη κεφαλή και λαβή από καουτσούκ ιδανική για την αραίωση και το κλάδεμα υψηλών δέντρων. Η ρυθμιζόμενη κεφάλι και το ελαφρύ υλικό επιτρέπουν να γίνει το κλάδεμα πιο εύκολο, ασφαλές και γρήγορο χωρίς καμία προσπάθεια.
Η τηλεσκοπική λαβή βοηθάει για εύκολη προσέγγιση, χαμηλών και ψηλών κλαδιών, αποφεύγοντας τη χρήση σκάλας.
Όπως και στα κλαδευτήρια, διατηρήστε τις λεπίδες σε καλή κατάσταση και ακονίστε τα τακτικά.


4. Τσουγκρανάκι κήπουΈνα αποτελεσματικό εργαλείο για το σκάψιμο του εδάφους, αποτελεί το τσουγκρανάκι κήπου, όπου μπορεί να σκάψει σε πυκνό έδαφος καλύτερα από ένα φτυάρι. Το τσουγκρανάκι με μια ελαφριά καμπύλη είναι χρήσιμο για την αναμόχλευση του στρώματος του εδάφους. Τα ίσια δόντια είναι καλύτερα για σκάψιμο και είναι ιδανικό για συμπαγές, βραχώδες ή πηλό έδαφος. Τα τετράγωνα δόντια είναι ισχυρότερα από τα επίπεδα δόντια που μπορούν να λυγίσουν όταν χτυπήσουν ένα βράχο ή μια ρίζα.
Το τσουγκρανάκι Fumasi έχει 5 δόντια και είναι κατασκευασμένο από χάλυβα. Έχει εργονομική λαβή από abs, αντιολισθητική και με τρύπα για να κρεμιέται. 


5. ΦτυαράκιΤο βασικό εργαλείο χειρός, το φτυαράκι είναι ότι πρέπει για τη φύτευση - μεταφύτευση μικρών φυτών , βοτάνων, λαχανικών, τη φύτευση βιοδιασπόμενων δοχείων και την απομάκρυνση ζιζανίων.
To φτυαράκι Fumasi είναι κατασκευασμένο από χάλυβα. Έχει εργονομική λαβή από abs, αντιολισθητική και με τρύπα για να κρεμιέται.
Να προσέξετε η λαβή θα πρέπει να ταιριάζει άνετα στο χέρι σας.
Τα φτυαράκια που είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, ή τουλάχιστον με ανοξείδωτη κεφαλή, είναι πιο ανθεκτικά και θα διαρκέσουν περισσότερο.
 

6. Πατόφτυαρο

Αυτό το τετραγωνισμένο φτυάρι με κοντό χερούλι κάνει εύκολη τη δουλειά για το σκάψιμο τρυπών για τα φυτά, για το κράσπεδο, την ανύψωση του χλοοτάπητα και τη μετακίνηση μικρών αναχωμάτων από τη μία περιοχή στην άλλη.
Η αγορά ενός καλού φτυαριού θα μπορεί να σας κρατήσει για την υπόλοιπη κηπουρική σας ζωή.
Γενικά θα το βρείτε στην αγορά είτε με μεγάλες είτε με κοντές λαβές. Οι μακρύτερες λαβές παρέχουν περισσότερη μόχλευση, αλλά είναι βαρύτερες. Οι κεφαλές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι δυνατές και δεν σκουριάζουν.
 
 


7. ΤσουγκράναΌταν πέφτουν φύλλα και κλαδιά, η ανθεκτική τσουγκράνα σας είναι εκεί για να τα συγκεντρώσετε. Οι τσουγκράνες διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ και μεγεθών, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μια τυπική τσουγκράνα φύλλων  για αρχή για να κάνετε σωστά την δουλειά σας. Υπάρχουν ρυθμιζόμενες τσουγκράνες, όπου κάνουν περισσότερα από ένα πράγματα, φτάνοντας σε στενές περιοχές ή συγκεντρώνοντας μεγάλες στοίβες φύλλων.
Τα χαλύβδινα δόντια είναι πιο ισχυρά και μπορούν να είναι πιο σκληρά σε ευαίσθητους χλοοτάπητες από ότι τα πλαστικά δόντια.

 

8. Σκαπάνη

Ανάλογα με τον κήπο σας, θα δείτε και τι είδους σκαπάνη είναι καλύτερη για εσάς. Ένας λαχανόκηπος μπορεί να απαιτεί μια ανθεκτική, φαρδιά σκαπάνη. Εάν έχετε κήπο, μπορεί να χρειαστείτε μία λεπτότερη σκαπάνη.
Οι τσάπες είναι χρήσιμες στην προετοιμασία των κήπων και στη μείωση των ζιζανίων.
Αναζητήστε μια άνετη λαβή και με μεγάλη απόσταση.
Η σκαπάνη Fumasi είναι κατασκευασμένη από χάλυβα, με εργονομική λαβή από abs, αντιολισθητική και με τρύπα για να κρεμιέται.

  

9. Ποτιστήρι

Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι δοχείων ποτίσματος το πλαστικό και το μεταλλικό. Υπάρχουν εκατοντάδες στυλ, χρώματα και μεγέθη
Τα πλαστικά δοχεία μπορεί να είναι ελαφρύτερα από τα μεταλλικά, αλλά δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ.
Τα μεταλλικά δοχεία πρέπει να είναι γαλβανισμένα για να μην σκουριάζουν. Εξετάστε το μέγεθος του δοχείου σε σχέση με τη δύναμή σας.
Η θέση της λαβής πρέπει να σας επιτρέπει να μεταφέρετε ένα γεμάτο δοχείο και επίσης να το αφήνετε να χύνεται εύκολα.
Τα σχέδια με δύο χειρισμούς επιτρέπουν καλύτερη σταθερότητα για παιδιά ή ηλικιωμένους κηπουρούς.
Δείτε και το ενδεχόμενα να χρειάζεστε δύο: ένα με μεγαλύτερη κεφαλή ψεκαστήρα για εξωτερικούς χώρους και ένα με μικρότερη και με μακρύτερη μάνικα για φυτά εσωτερικού χώρου.


 
10. Καρότσι

Ένα καρότσι είναι απαραίτητο για κάθε κήπο. Μπορείτε να μεταφέρεται χώμα είτε για να πρόσθεσετε είτε για να αφιαρέσεται σε διάφορα σημεία στον κήπο. Μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε εκατοντάδες κιλά!
Τα παραδοσιακά στυλ μονού τροχού διπλής λαβής μπορεί να είναι δυσκολότερο να εξισορροπήσουν τα βαριά ή άνισα κατανεμημένα φορτία.
Τα μονόπλευρα δίκυκλα μοντέλα είναι ευκολότερα ισορροπημένα, καλύτερα για όσους έχουν περιορισμένη ισχύ ή όταν τραβούν ανώμαλο έδαφος.
Τα καρότσια με ένα χέρι μπορούν να ωθηθούν ή να τραβηχτούν με το ένα χέρι.
Αποθηκεύστε το καθαρό και στεγνό για να αποφύγετε τη σκουριά.
Κρατήστε τους τροχούς φουσκωμένους σωστά για ευκολότερη οδήγηση.