ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΦΥΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

07 Φεβρουαρίου, 2022

Μην το ποτίζετε υπερβολικά

Τα φυτά που αναπτύσσονται σε χώρο με ελάχιστο φως έχουν συνήθως πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλότερες απαιτήσεις σε νερό από εκείνα που εκτίθενται σε έντονη ηλιοφάνεια. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στα ποτίσματα για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

Παρέχετε ομοιόμορφη έκθεση στο φως

 Εάν τα φυτά σας φαίνεται να τεντώνονται προς την μεριά που έρχεται το φως, περιστρέψτε τα τακτικά για να τους δώσετε ομοιόμορφη έκθεση στο φως ή μετακινήστε τα σε διαφορετική τοποθεσία με συνθήκες πιο έντονου φωτισμού. Πολλά φυτά που στις προδιαγραφές τους είναι του χαμηλό φωτισμό μπορεί στην πραγματικότητα να αναπτυχθούν καλύτερα σε ελαφρώς φωτεινότερο ή μέτριο φως.

Φυλάξτε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως

Σε πιο ηλιόλουστα δωμάτια, απομακρύνετε τα φυτά σας από το φως ή τραβήξτε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της ημέρας ή του μήνα για να αποφύγετε το κάψιμο ή τον αποχρωματισμό των φύλλων.
Μειώστε τα λιπάσματα


Τα περισσότερα φυτά χαμηλού φωτισμού είναι τροφοδότες φωτός. Εφαρμόστε ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, ενώ τα φυτά αναπτύσσονται ενεργά.

Προσθέστε συμπληρωματικό φωτισμό εάν χρειάζεται

Είναι εντάξει να βάζετε τα σκιερά φυτά σας σε περιοχές μακριά από ένα παράθυρο, αλλά μην τα αφήνετε σε σκοτεινές, βρώμικες γωνίες ή δωμάτια χωρίς παράθυρα. Εάν έχετε έναν χώρο με λίγο φυσικό φως, χρησιμοποιήστε συμπληρωματικό τεχνητό φωτισμό (όπως φώτα φθορισμού ή LED) για να ενισχύσετε την απόδοση των φυτών.