ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 25 Ιουνίου, 2022 Κήπος

Είναι ενδιαφέρον να φτιάξεις έναν μονόχρωμο κήπο.

Ένας λευκός κήπος, μαγεύει και δίνει ένα πιο ιδιαίτερο στυλ. Το λευκό μπορεί να προκαλεί συσχετισμούς με την ειρήνη και την αγνότητα, αλλά οπτικά τραβά την προσοχή μέσα στο χώρο. Τα μικρά λευκά λουλούδια μεταξύ των χρωμάτων μπορούν να δώσουν ώθηση, αλλά ένα κομμάτι λευκού δημιουργεί μια πολύ έντονη αντίθεση που σταματά το μάτι. Το κλειδί για να δουλέψετε με όλα τα λευκά είναι να το απομονώσετε.

Tips
Αν δεν μπορείτε ή δεν σας αρέσει ένας ολόλευκος κήπος μπορείτε να το συνδυάσετε με ασημένια φυτά, όπου μπορείτε να βρείτε μια παλέτα από άνυδρα και χυμώδη φυτά.


ΑΛΥΣΣΟ

Ένα πανέμορφο, ποώδες φυτό. Ιδιαίτερα διαδεδομένο ετήσιο. Χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει εντυπωσιακούς συνδυασμούς, χάρη στο ασημοπράσινο φύλλωμά του και τα χιλιάδες μικρά λουλουδάκια που το κατακλύζουν.

ΠΕΤΟΥΝΙΑΗ πετούνια είναι ένα ποώδες ετήσιο φυτό, που καλλιεργείται για τα όμορφα, άνθη της, σε σχήμα τρομπέτας. Ανθίζει από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο και είναι ιδανική για να δώσει χρώμα στον κήπο και τις γλάστρες σας.
ΓΕΡΑΝΙ

 

Το γεράνι ή πελαργόνιο είναι αειθαλές φυτό, με μεγάλα, βελούδινα αρωματικά φύλλα και λουλούδια, σε έντονα χρώματα. Αποτελεί ένα από τα πολυσύχναστα φυτά των παραδοσιακών ελληνικών κήπων.

ΕΡΙΓΕΡΟ


Το ερίγερο είναι ποώδες φυτό. Αγαπημένο για τα ρομαντικά, λευκά και ροζ άνθη του και το πυκνό φύλλωμά του. Ταιριάζει πολύ ωραία σε γλάστρες αλλά και στον κήπο, όπου θα δημιουργήσει μια υπέροχη σύνθεση.


ΓΑΡΔΕΝΙΑ
ΑΧΙΛΛΕΙΑ
ΚΟΜΒΟΜΒΟΥΛΟΣ
ΟΣΜΑΝΘΟΣ
ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ
ΡΥΧΟΣΠΕΡΜΑ
ΒΕΣΤΡΙΓΓΙΑΙΡΙΔΑ