ΚΗΠΟΣ ΛΙΓΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.....

12 Ιουνίου, 2017
Μπορεί οι εξωτερικοί χώροι που διαθέτετε να είναι μικρών διαστάσεων, αλλά επειδή η φαντασία ξεπερνάει τα όρια, μπορείτε να φτιάξετε ξεχωριστές γωνιές γεμάτες μυρωδιές και χρώματα.

Αν ο τοίχος σας είναι από πέτρα μπορείτε να τοποθετήσετε συρμάτινο πλέγμα σε ολόκληρο τον τοίχο ή ανά διαστήματα και να στηρίξετε διάφορα φυτά. Η υγρασία που επικρατεί ανάμεσα στις πέτρες ευνοεί την ανάπτυξη των φυτών. Το αποτέλεσμα θα δώσει ένα μεσογειακό χαρακτήρα στον κήπο σας.

Δώστε, ένα φυσικό τοπίο στον κήπο σας, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μπορείτε να βάλετε μπαμπού ή παχύφυτα σε συνδυασμό με λευκά βότσαλα και φλοιό δέντρου.Μια εναλλαγή φυτών σε μέγεθος αλλά και χρώμα σε κάθε σημείο του κήπου ή της βεράντας προσδίδουν στο χώρο ένα σκηνικό μικρής ζούγκλας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε φυτεύοντας διάφορα τροπικά φυτά είτε με αιχμηρές άκρες είτε όχι και παίζοντας με διάφορες αποχρώσεις του πράσινου.

Γεμίστε τους τοίχους σας με διάφορες γλάστρες και σε μέγεθος και σε χρώμα. Κρεμάστε τες ασύμμετρα και φυτέψτε φυτά που να αντέχουν στο χρόνο και να είναι πάντα ανθισμένα. Μια καλή ιδέα αποτελούν τα γεράνια. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα είναι ότι αποδεσμεύουν ελεύθερο χώρο στο οριζόντιο επίπεδο.Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας και δημιουργείστε μικρές γωνιές γεμάτες πράσινο!


Φωτογραφίες Small Urban Gardens

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ