ΙΔΕΕΣ ΠΛΕΥΡΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 25 Ιουνίου, 2022 Κήπος

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΗΠΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ;

Πως θα αξιοποιήσετε τις δυνατότητες αυτού του παραμελημένου χώρου.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προσθέτουν στους εξωτερικούς χώρους και τους αφιερώνουν στο φαγητό και τη χαλάρωση. Δεδομένου ότι στα αστικά κέντρα συρρικνώνονται, έτσι και στον κήπο, κάθε τετραγωνικό παραπάνω είναι και ένα αβαντάζ. Ενώ οι μπροστινές και οι πίσω αυλές τραβούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, οι πλαϊνές αυλές τείνουν να παραμελούνται, με αποτέλεσμα να γίνεται χαμένος χώρος.
Μια πλαϊνή αυλή θεωρείται κυρίως ως μια διαδρομή μεταξύ της μπροστινής και της πίσω αυλής. Η περιοχή τείνει να είναι σκοτεινή και στενή και παρουσιάζει μοναδικές σχεδιαστικές προκλήσεις, επομένως συχνά χάνεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός ελκυστικού και λειτουργικού χώρου.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε τις αλλαγές.

ΞΕΚΙΝΑ

Αξιολογήστε τον πλαϊνό χώρο της αυλής σας.
Μετρήστε την περιοχή για να έχετε μια πιο ακριβή αίσθηση του μεγέθους και των διαστάσεων. Παρατηρήστε πώς πέφτει το φως σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και σε διαφορετικές εποχές.
ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε το χώρο ως τρόπο για να πάτε από μπροστά προς τα πίσω; Υπάρχει χώρος για παρτέρια μικρά ή μεγάλα, καθιστικό, σιντριβάνι, ψησταριά μπάρμπεκιου, αποθήκη, πάγκο για γλάστρες, χώρο παιχνιδιού για παιδιά, χώρο για σκύλους ή κάτι άλλο; Μια βαθιά σκιασμένη αυλή μπορεί να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία για να δημιουργήσετε ένα δροσερό καλοκαιρινό καταφύγιο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ

Διαβάστε διαδικτυακούς πόρους, βιβλία για να λάβετε ιδέες σχεδίασης και να δείτε τι λειτούργησε και τι όχι.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

Κάντε ένα πρόχειρο σκίτσο για απλές αναβαθμίσεις ή συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία αρχιτεκτνα τοπίου για έναν πιο περίτεχνο σχεδιασμό.ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΣΤΥΛ

Χρησιμοποιήστε υλικά που θα συμπληρώσουν τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και την υπόλοιπη αυλή. Ένα μονοπάτι από τούβλα θα ταιριάζει με ένα κλασικό σπίτι, ενώ οι καθαρές τσιμεντοστρώσεις θα φαίνονται καλύτερα με την μοντέρνα αρχιτεκτονική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΪΝΗ ΑΥΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ


ΕΠΙΛΟΛΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΦΥΤΩΝ