ΦΡΕΣΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

02 Δεκεμβρίου, 2018
Τα Φρέσκα λουλούδια στο σπίτι μας δεν είναι απαραίτητο να είναι αγορασμένα από κάποιο ανθοπωλείο αλλά μετά από την βόλτα σας έξω ή απο τον κήπο σας μπορείτε να μαζέψετε τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, φύλλα από μυρτιές, χαρουπίες, φύλλα ελαίαγνου, αρμπαρόριζας για άρωμα, λεβάντες καθώς και πολλά άλλα… Δίνοντας σας την αίσθηση οτι βρίσκεστε μέσα στο πράσινο .Σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κασπό με ένα φυτό ή βάζα όλων των ειδών με κάποιο μπουκέτο.
Εκτός από το σαλόνι που όλοι λίγο πολύ κάτι έχουμε, στην κουζίνα είναι ένας χώρος που μπορούμε να αυτόσχεδιάσουμε με βάζα από μαρμελάδα ή μικρά κασπώ σε διάφορες αποχρώσεις με μικρά μπουκετάκια και για κάτι πιο μόνιμο με αρωματικά , παχύφυτα ακόμα και γλαστράκια με ντοματάκια ή και πιπερίτσες…
Το μπάνιο μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε με κάποιο κασπό ανάλογα με τα χρώματα που έχει ή ακόμα και σε καλάθια τοποθετώντας φυτά εσωτερικού χώρου μικρά σε μέγεθος αλλά πάντα σε αναλόγια του χώρου που έχετε. Φυτά που μπορείτε να βάλετε είναι ο φίκο poumila, ο μικρός κισσό, διάφορα παχύφυτα ακόμα και βάζα σωλήνες τοποθετόντας ένα λουλούδι όπως κρίνους, τριαντάφυλλα, άνθος ορτανσίας , φύλλα μυρτιάς κ.α.

Ένα φυτό μπορεί να ανακουφίσει πραγματικά τον χώρο αλλά και να δώσει μια νότα ζωντάνιας και ανανέωσης είτε είναι σε ένα μπάνιο ή οποιοδήποτε αλλού μέσα στο σπίτι. Λουλούδια μπορείτε να βάλετε και στο χώρο της εργασίας σας.Ανάλογα το λουλούδι και τη μορφή θέλουμε να δώσουμε στο χώρο, υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξετε το κατάλληλο φυτο – λουλούδι είτε θέλετε ηρεμία και χαλάρωση σε ένα spa ή δίνοντας ένταση και ζωντάνια σε ένα γραφείο.Επιπλέον θα πρέπει να δώσετε σημασία κια στο χρώμα που θα επιλέξετε. Παράδειγμα οι κίτρινες μαργαρίτες όπως η ζέρμπερα, το τριαντάφυλλο ενεργοποιούν το μυαλό και ξυπνά τα συναισθήματα . Τα ηλιοτρόπια είναι ένα δημοφιλές λουλούδι δίνοντας ένα κατακίτρινο χρώμα. Η Calla ή ο κρίνος είναι ένα κομψό λουλούδι.Η επιλογές είναι πολλές και διάφορες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!!