ΦΥΤΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GARDENMAGAZINE 13 Φεβρουαρίου, 2023 Κήπος

Ποια είναι εκείνα τα φυτά εσωτερικού χώρου με φύλλα καρδιάς ;
Σας έχουμε συγκεντρώσει τα φυτά εκείνα που έχουνε μεγάλη καρδιά και το δείχνουν για την ημέρα των ερωτευμένων και όχι μόνο!
 
Hoya kerriiΤα ασυνήθιστα και ιδιόμορφα φύλλα του σε σχήμα «καρδιάς», το κάνει ιδανικό για το τέλειο δώρο του Αγίου Βαλεντίνου για να δώσετε ή να λάβετε και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το φυτό ακούει μερικές φορές σ το όνομα Valentine Hoya.

Υπάρχουν μερικά Hoya's εκεί έξω που κάνουν ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου, το Hoya kerrii  ή το Sweetheart Plant είναι ένα από αυτά. Είναι ολοένα και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα εύκολο φυτό στην φροντίδα του χωρίς ιδιαίτερες απατήσεις

Χρειάζεται φως για να αναπτυχθεί, αν και θα εξακολουθήσει να τα βγάζει πέρα ​​ακόμα κι αν επιλέξετε ένα πιο σκιερό σημείο, πρέπει όμως να αποφύγετε πολύ σκοτεινά μέρη. Το φως του ήλιου είναι επίσης αποδεκτό, οπότε στην πραγματικότητα μπορείτε να το τοποθετήσετε σχεδόν οπουδήποτε στο σπίτι ή το γραφείο σας.Προσαρμόζεται στην ‘’αποθήκευση’’ νερού για μεγάλα χρονικά διαστήματα . Αυτό το καθιστά ένα ανθεκτικό και μη απαιτητικό φυτό ως επί το πλείστον.  Οπότε περιμένετε μέχρι να στεγνώσει λίγο το έδαφος και μετά ποτίστε ξανά.
Είναι αρκετά εύκολο να πολλαπλασιαστεί και επομένως το καθιστά φθηνό στην καλλιέργεια και την πώληση του.

Αν θέλετε να του αλλάξετε την γλάστρα

Τα νεαρά φυτά με ένα μόνο φύλλο θα πρέπει να αρχίσουν να μεταφυτεύονται μόνο όταν υπάρχει νέα ανάπτυξη.

Τα νεαρά φυτά με λίγα μόνο φύλλα πρέπει να μεταφυτεύονται κάθε δύο χρόνια, μεταφέροντάς τα σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο κάθε φορά.

Τα ώριμα φυτά με πολλά φύλλα πρέπει να μεταφυτεύονται κάθε δύο χρόνια το πολύ, μεταφέροντάς τα σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο κάθε φορά.

 
Hoya Carnosa ChelseaΌπως και πολλά είδη της οικογένειάς του, προέρχεται από την Ανατολική Ασία και την Αυστραλία. Τα Hoyas έχουν γίνει δημοφιλή στους λάτρεις των φυτών.
 
Ξεχωρίζει για τα κηρώδη, διογκωμένα, γυαλιστερά φύλλα και το γλυκό άρωμά του. Το φυτό μοιάζει τόσο με το κερί που συχνά θεωρείται ψεύτικο. Αυτό διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά, στο χρώμα του άνθους  του φυτού που έχουν επίσης κηρώδη όψη.

Τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν και ως κρεμωκλαδή. Τα φύλλα του δεν ξεδιπλώνονται. Φυτρώνουν από τους μίσχους και παραμένουν μικρά και πιο ανοιχτόχρωμα για λίγο, φτάνοντας τελικά στο πλήρες μέγεθος και το χρώμα τους.

Χρειάζεται έντονο έμμεσο φως. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως θα κάψει το φυτό σας.

Σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να βρίσκεται σε φωτεινό αλλά σκιερό χώρο Εάν δεν έχει αρκετό φως, θα αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα. Τα φύλλα θα είναι επίσης πιο μακριά στους μίσχους και πιθανότατα μικρότερα. Γενικά είναι πολύ ανεκτικά στην ξηρασία. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά το φυτό.Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για αυτό το φυτό είναι να το ποτίζετε πολύ. Το υπερβολικό πότισμα θα οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Εάν τα φύλλα του φυτού σας εμφανίζουν σκούρες κηλίδες, μαραίνονται, ίσως θα πρέπει να ελέγξετε τις ρίζες.
 
Τα πάει καλά σε όλες τις κανονικές θερμοκρασίες του σπιτιού. Ωστόσο, τα καταφέρνει καλύτερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Αν ζεσταθεί πολύ, ίσως χρειαστεί να το ποτίσετε περισσότερο.
 

Philodendron micans


Το Philodendron micans είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, μπορείτε να περιμένετε ότι αυτό το φυτό θα αναπτυχθεί άνετα στις περισσότερες συνθήκες.
 


Τα ιριδίζοντα φύλλα σε σχήμα καρδιάς και τη χαρακτηριστική απαλή βελούδινη υφή, είναι αυτό που τα ξεχωρίζει! Υπάρχει μεγάλη γκάμα κόκκινων, πράσινων και χάλκινων αποχρώσεων. Μπορείτε να φωτίσετε κάθε χώρο του σπιτιού σας.
 
Μπορεί αν φυτευτεί και σε κρεμαστά καλάθια.

Όσον αφορά τον φωτισμό, είναι ένα αρκετά ευέλικτο είδος φυτού. Το έντονο έμμεσο φως είναι ιδανικό εδώ. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τείνει απλώς να βγάζει μικρότερα φύλλα.
Στην θερμοκρασία, είναι λίγο πιο ευαίσθητη. Θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται καλά σε ένα εύρος θερμοκρασιών, αλλά δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό, φροντίστε λοιπόν να προστατεύσετε το φυτό σας από τα κρύα ρεύματα και ακόμη πιο κρύους χειμερινούς μήνες.Του αρέσει η υγρασία, αλλά η κρεμωκλαδή θέση του φυτού σημαίνει ότι δεν είναι συνηθισμένο να κάθεται στο νερό. Μην ανησυχείτε όμως, δεν είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετενα στεγνώσει λίγο πριν το ποτίσετε ξανά και να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο σας έχει αποστράγγιση.

Πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα. Φροντίστε να κάνετε την τομή μεταξύ των κόμβων του στελέχους. Μπορείτε να το ριζώσετε στο νερό ή να τοποθετήσετε το μοσχεύμα απευθείας στο έδαφος, τουλάχιστον δύο κόμβους κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και να διατηρήσετε το έδαφος υγρό.
Και στις δύο περιπτώσεις το κόψιμο του Philodendron Micans θα πρέπει να το τοποθετείται σε ένα ζεστό φωτεινό σημείο, μακριά από ρεύματα.
 

String of HeartsΕίναι ένα ημι-χυμώδες ιθαγενές φυτό από την  Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε. Έχει γίνει ένα δημοφιλές κρεμαστό φυτό εσωτερικού χώρου χάρη στα εμβληματικά, σε σχήμα καρδιάς φύλλα του.

Η επιστημονική ονομασία αυτού του φυτού είναι Ceropegia woodii. Η ποικιλόμορφη σειρά από καρδιές αναφέρεται μερικές φορές με άλλα ονόματα. Ένα άλλο κοινό όνομα για αυτό είναι το Rosary Vine, λόγω των μικρών κονδύλων που αναπτύσσονται στη βάση των φύλλων. Αυτοί οι κόνδυλοι μοιάζουν με τις χάντρες ενός κομπολόι. 
 
Υπάρχουν δύο ποικιλίες της σειράς των καρδιών - η τυπική και η διαφοροποιημένη. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ποικιλιών είναι μόνο μια μικρή χρωματική παραλλαγή. Η ποικιλόμορφη ποικιλία έχει ανοιχτό μωβ στις άκρες των φύλλων της που πηγαίνει προς τα πίσω. Αυτό το μωβ είναι το μόνο αναγνωριστικό για τις δύο διαφορετικές ποικιλίες.

Το Ceropegia woodii ευδοκιμεί σε έμμεσο ηλιακό φως και ζεστές θερμοκρασίες. Εάν το κρατάτε μέτρια ποτισμένο και του δίνεται λίπασμα μερικές φορές κάθε χρόνο, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε να έχει μια ωραία ανάπτυξη και ίσως ένα μικροσκοπικό λουλούδι ή και δύο.Το πολύ λίγο φως θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη ποικιλομορφία στα φύλλα. Αλλά το πολύ φως, ειδικά το άμεσο ηλιακό φως, μπορεί να κάψει το φυτό σας. Και ακριβώς η σωστή ποσότητα φωτός θα βοηθήσει τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς να πλησιάσουν μεταξύ τους.

Είναι τύπου παχύφυτο, που σημαίνει ότι δρα παρόμοια με άλλα παχύφυτα. Έχει τις κανονικές απαιτήσεις ενός παχύφυτου. Μερικοί συνιστούν τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος, που σημαίνει να ποτίζετε καλά και μετά να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει ξανά.

Δεν αδρανεί πλήρως το χειμώνα, αλλά χρειάζεται πολύ λιγότερο νερό. Γενικά, τα φύλλα θα φαίνονται και θα αισθάνονται παχουλά όταν είναι καλά ποτισμένα. Όταν χρειάζονται νερό, τα φύλλα θα είναι σπογγώδη στην αφή.
 
Διαφορετικό από τα συνηθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου που βλέπετε συνήθως τριγύρω, τέλειο αν θέλετε να καλλιεργήσετε κάτι πολύ ιδιαίτερο!
 
 
Φέτος κάντε την διαφορά!
 
 
 
 
 Πληροφορίες
 
https://www.ourhouseplants.com
https://www.bybrittanygoldwyn.com