ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ PEAK DISTRICT ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

06 Φεβρουαρίου, 2023

Το Εθνικό Πάρκο της περιοχής Peak District στην Αγγλία είναι μια απόλαυση για όλους όσους αγαπούν τη γραφική ύπαιθρο, με τους κυματιστούς λόφους, τη μαγευτική θέα, τις συστοιχίες  από πέτρινους τοίχους και τα κοπάδια από πρόβατα. Με δεκάδες γραφικά χωριά και πόλεις για εξερεύνηση, θα θελήσετε να μένατε για λίγες μέρες.
Για να είμαστε δίκαιοι  και για τους  τρεις αυτούς κήπους που θα σας παρουσιάσουμε, θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, αλλά η αναφορά μας σε αυτούς τους κηπους θα επισημάνει τα κυριότερα σημεία και θα σας δελεάσει να τα επισκεφτείτε και απο κοντά!Ξεκινήστε τη μέρα σας στο Thornbridge Hall, μια περιοχή 12 στρέμματα, όχι πολύ μακριά από το χωριό Ashford. Από εδώ σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, περνώντας από την εμπορική πόλη Bakewell για να φτάσετε στο Haddon Hall, ένα οχυρωμένο μεσαιωνικό αρχοντικό που χρονολογείται από τον τον 12ο αιώνα.

Οι κήποι αναδιαμορφώθηκαν πρόσφατα και επανασχεδιάστηκαν από τον βραβευμένο Arne Maynard. Η τελευταία στάση της ημέρας θα είναι στο Chatsworth, τους ιστορικούς κήπους που φημίζονται για το 300 χρόνων Cascade και το εντυπωσιακό Emperor Fountain, αν και υπάρχουν άλλες τόσες περιοχές για εξερεύνηση.Δείτε το Εθνικό Σχέδιο Κήπου για άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς κήπους που ενδέχεται να είναι ανοιχτοί όταν θα βρίσκεστε στην περιοχή.


THORNBRIDGE HALLΣχεδιασμένοι κήποι το 1896 ως ένα όραμα των «1000 αποχρώσεων του πράσινου», που περιβάλλουν το Thornbridge Hall είναι τόσο κομψοί με ένα κλασικό τρόπο όσο και κατ' ουσίαν αγγλικοί.

Μια ξεχωριστή σειρά δωματίων κήπου περιλαμβάνει τον επίσημο ιταλικό κήπο, υδάτινους κήπους, ποώδη περιγράμματα και γρασίδι με πεζούλια με μακρινή θέα στη ύπαιθρο του Derbyshire.
Το αγάλματα έχουν ενσωματωθεί σε όλο τον κήπο, μερικά προέρχονται από το Chatsworth, ενώ μερικά ήταν δώρα από την ελληνική κυβέρνηση.Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πολλές νέες προσθήκες συμπεριλαμβανομένου του Cascade Garden, με έναν όμορφο καταρράκτη και πισίνα που περιβάλλεται από φυτά που ‘’αγαπούν’’ την υγρασία. Υπάρχει επίσης ένας εκπληκτικός κήπος φυτεμένος σε φυσικό-νατουραλιστικό στιλ, με μεξικάνικο γρασίδι και μπλε κωνικές μορφές  από Caradonna διάσπαρτα με ψηλότερα χόρτα και πολυετή φυτά που «χορεύουν» στο αεράκι.Απολαύστε έναν καφέ (ή μια βραβευμένη μπύρα Thornbridge) στο Carriage House Café και παραλάβετε ένα ξεχωριστό αναμνηστικό από το φυτώριο. Η πλειοψηφία των προσφορών καλλιεργείται από σπόρους, μοσχεύματα και φυτικά τμήματα από τους κήπους.


 
HADDON HALL

Βρίσκεται λίγο έξω από την αγορά της πόλης Bakewell, το Haddon Hall είναι ένα ιστορικό κτήριο στην περιοχή. Γεμάτο με ιστορία όπου είναι απαραίτητη μια περιήγηση.Κάντε μια βόλτα στους ταρατσόκηπους , θαυμάζοντας τα χοντρά πέτρινα στηρίγματα που υποστηρίζουν τους γύρω τοίχους, τα αρχαία πέτρινα σκαλοπάτια και τον πρόσφατα ανακαινισμένο κήπο με ελισαβετιανό τρόπο, τα οποία σχεδιάστηκαν για να αποτυπώσουν εκ νέου στοιχεία που παραπέμπουν στον «ξεθωριασμένο ρομαντισμό» του παρελθόντος. Ωστόσο, θα σημειώσετε επίσης μερικές πιο σύγχρονες πινελιές. 
CHATSWORTH HOUSE AND GARDENΑυτό το μεγαλοπρεπές σπίτι στεγάζει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Ντέβονσαϊρ. Οι ντόπιες οικογένειες και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν μια βόλτα στο Chatsworth Park και να κάνουν πικνίκ στους γύρω λόφους, για να απολαύσουν τόσο την θέα των αγροκτημάτων  όσο και τα κοπάδια από ελάφια, πρόβατα και βοοειδή που περιφέρονται ελεύθερα.Ένα εισιτήριο θα σας δώσει πρόσβαση για να εξερευνήσετε τον κήπο έκτασης 105 στρεμμάτων, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε με τα πόδια ή να σας γίνει ξενάγηση με μικρό όχημα. Όταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να επισκεφτείτε τον πλούσιο κήπο της κουζίνας που προμηθεύει προϊόντα και λουλούδια για το σπίτι, με τα προϊόντα που περισσεύουν  να πωλούνται στο κατάστημα της φάρμας.Ρίξτε μια ματιά στα vintage θερμοκήπια ενώ βρίσκεστε εκεί και απολαύστε τη μακρινή θέα στο γύρω κτήμα.
Το Ravine και το Azalea Dell έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα και είναι ιδιαίτερα πολύχρωμα στα τέλη Μαΐο, ενώ το Emperor Fountain που βρίσκεται στο τέλος του Canal Pond, το Rockery και το θερμοκήπιο του 1ου Δούκα είναι πάντα υπέροχα για να πραγματοποιήσετε μια  επίσκεψη.