ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

08 Μαϊου, 2022

Η άνοιξη είναι εδώ, και ανυπομονούμε να βγούμε έξω και να απολαύσουμε την ομορφιά της εποχής. Εδώ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που πρέπει να προγραμματίσετε για αυτόν τον μήνα!

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι μαγική. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις ολα τα φυτά στα καλυτερα τους! Περίοδο ανάπτυξης, ανθοφορίας στα δέντρα και στους θάμνους , μπουμπούκια να ανθίζουν και να περιμένεις εκείνη την περίοδο για να φυτέψεις όλα όσα ονειρευόσουν όλο το χειμώνα!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Ανάλογα με το πόση εργασία συντήρησης έχτε στον κήπο σας, σας αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε τους καρπούς της εργασίας σας. Δημιουργώντας ένα σημείο για να απολαύσετε την ομορφιά που σας περιβάλλει, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καθιστικό ως ένα ξεχωριστό δωμάτιο που χωρίζεται από τον υπόλοιπο κήπο σας ή να σχεδιάσετε ένα σημείο με κάποιο παγκάκι ή μια αίωρα για να χαλαρώνεται διαβαζοντας ένα βιβλίο .
Μπορείτε επίσης να τοποθέτησετε μερικές άνετες καρέκλες είτε μπροστά σε ενα χώρο με νερό ή κάποια εστία φωτιάς.
ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Γενικά, οι σπόροι των περισσότερων ετήσιων θα πρέπει ήδη να τους είχατε φυτέψει… Αν χάσατε όμως το χρονικό περιθώριο για την σπόρά, μην φοβάστε! Υπάρχουν πολλά ανθεκτικά ετήσια φυτά όπως ζίννια, ηλιοτρόπια, πετούνιες και κατιφέδες που μπορούν να φυτευτούν απευθείας στο έδαφος .Προσθέστε κρεμαστά καλάθια για χρώμα αλλά και για εξοικονόμηση χώρου. Συμπεριλαβετε αρωματικά φυτά.
Σχεδιάστε και φυτέψτε καλοκαιρινους βολβούς. Η διαμόρφωστε έναν κήπο με λουλούδια για τα βάζα σας! 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΑ

Δημιουργήστε ένα χώρο (ή αφιερώστε ολόκληρο τον κήπο σας) για να υποστηρίξετε την τοπική φύση και τους επικονιαστές. Τα πουλιά και τα μικρά ζώα βοηθούν στον έλεγχο των παρασίτων, στην εξισορρόπηση του οικοσυστήματος και στην προσθήκη ατμόσφαιρας.Εγκαταστήστε κουτιά - φωλίες πουλιών με τις κατάλληλες διαστάσεις και στο σωστό σημείο για να προσελκύσετε πουλιά.
Τώρα που σιγα σιγα ξεκινούν οι ζέστες μέρες, παρέχετε μια συνεπή, καθαρή πηγή νερού.
Εξετάστε εναλλακτικές λύσεις γκαζόν για να κάνετε την αυλή σας πιο φιλική προς το περιβάλλον.


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΘΕΤΑ

Όσον αφορά τον κήπο, αξιοποιήσουμε στο έπακρο ολόκληρο τον χώρο του! Έξυπνη κάθετη κηπουρική για μικρούς και μεγάλους χώρους. Αυτό περιλαμβάνει τοίχους και ό,τι είναι πάνω από το κεφάλι μας.
Συχνά φοβόμαστε μην τοποθετήσουμε αμπέλι ή κάποιο αναρριχώμενο φυτό επάνω σε περγκολα με την σκέψη ότι θα γίνει ακατάστατο και οτι θα αναπτύσσεται χωρίς μέτρο, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή, τα ανθισμένα αμπέλια και αλλά φυτά της ίδιας κατηγορίας μπορούν να είναι μια όμορφη προσθήκη στον κήπο σας χωρίς να προκαλούν πρόβλημα.


ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΝΕΡΟ

Ακούγοντας τους καταπραϋντικούς ήχους του νερού είναι τόσο μαγευτικό για τα αυτιά όσο η παρακολούθηση της φωτιάς είναι μαγευτική για τα μάτια. Η προσθήκη ενός σιντριβανιού ή ενός χαρακτηριστικού νερού στον κήπο σας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Αν δεν έχετε τα μέσα για να προσθέσετε μια ενσωματωμένη λειτουργία νερού, μην ανησυχείτε, υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες επιλογές στο διαδίκτυο.
ΦΥΤΙΚΑ ΒΡΩΣΙΜΑ

Ξεκινήστε έναν κήπο με βότανα για φρέσκα μυρωδικά. Καλλιεργήστε αυτά τα εύκολα βότανα και σιγα σιγα φυτέψτε την σαλάτα σας (μαρούλι, σπανάκι, αγγούρια, ντοματίνια κ.λπ.) για συνεχή συγκομιδή. Ξεκινήστε μερικά νέα φυτά κάθε εβδομάδα.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΑΣ

"Το έχτισα μόνος μου!" είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ευχάριστες φράσεις για να εκφωνήσετε. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να λάβεις ένα κομπλιμέντο από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για κάτι που δημιούργησες μόνος σου. Γιατί να μην αφιερώσετε αυτό το Σαββατοκύριακο για να εργαστείτε στον κήπο σας ;


ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν είναι μυστικό ότι η κηπουρική είναι καλή για τους ανθρώπους, οπότε ξεκινήστε να την μαθαίνετε και στους μικρότερους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να τους δώσετε ευκαιρίες να λερώσουν τα χέρια τους και να εξερευνήσουν τον υπέροχο κόσμο των φυτών.Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες στον κήπο για παιδιά:
Φτιάξτε ένα ξενοδοχείο για μέλισσες με φυτά που αγαπούν και τοποθετίστε φωλιές για τους τοπικούς επικονιαστές.
Δώστε στις πεταλούδες ένα μέρος για να ξεκουραστούν και να ανεφοδιασμού.
Δημιουργήστε την δικιά τους γωνιά στον κήπο ωστε να μάθουν να την φροντίζουν.


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Μπορεί να αρχίσαμε να περνάμε περιισότερο χρόνο έξω αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού χρειάζεται λίγη αγάπη! Γιατί να μην γιορτάσουμε την άνοιξη με ένα νέο φυτό για να φέρουμε λίγο πράσινο στο γραφείο, σε κάποια γωνιά στο μπάνιο ή ακόμα και στο σαλόνι μας; Να ξέρετε οτι υπάρχει ένα φυτό για κάθε χώρο, ακόμα κι αν έχετε μια γωνία που δεν παίρνει πολύ φως.