ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

10 Μαρτίου, 2020
Υλικά

200 γρ λευκά αμύγδαλα
60 γρ ταχίνι
120 γρ μέλι
1/2 κοφτό κ.γ μαστίχα Χίου κοπανισμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ιδανικά ακέρωτο και βιολογικό)



 
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.

Τοποθετούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.





Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και έπειτα με το χέρι μας. Δεν χρειάζονται ζύμωμα, παρά μόνο να ενοποιηθούν τα υλικά.

Πλένουμε τα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Έπειτα τα πατάμε ώστε αν γίνουν στρογγυλά και πλατιά. Αν θέλουμε τοποθετούμε και ένα αμύγδαλο στο κέντρο.



Ψήνουμε για 6-7 λεπτά στους 170 σε αέρα. Όταν θα τα βγάλουμε θα είναι πολύ μαλακά, σαν αφρός. Μη σας ανησυχήσει αυτό, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν!




Καλη Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές  Miss Healthy Living