10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΗΠΟ

31 Αυγούστου, 2022

Έχοντας εξετάσει τη λειτουργικότητα του χώρου σας, ακολουθούν μερικές σχεδιαστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε πραγματικά τις δυνατότητές του και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου κήπου.


 
1.Ψάξτε για συμπαγή φυτά. Επιλέξτε φυτά που δεν θα κλείνουν το χώρο του εδάφους, αλλά μην φοβάστε να συμπεριλάβετε δέντρα μέτριου μεγέθους.

2.Σκεφτείτε να διαμορφώσετε κάθετους κήπους, να τοποθετήσετε ζαρντινιέρες στα κάγκελα ή κρεμαστά καλάθια με κρεμοκλαδή φυτά.

3. Δημιουργήστε ένα ισχυρό πλαίσιο φυλλώματος. Χρησιμοποιήστε ενδιαφέροντα φυτά με πολύχρωμα φύλλα.

4.Επικεντρωθείτε σε δέντρα, θάμνους και πολυετή φυτά που προσφέρουν όλες τις εποχές ενδιαφέρον με ελκυστικά φύλλα, εντυπωσιακά λουλούδια, μοναδικές υφές, πολύχρωμο φλοιό και υπέροχο φθινοπωρινό χρώμα.

5.Δημιουργία την ιδιωτικότητα που θέλετε. Μπορεί να μην έχετε χώρο για μεγάλα δέντρα και θάμνους. Αλλά, θα λειτουργούσε μια σειρά από μια από ποικιλίες φυτών που παρέχουν ύψος χωρίς μεγάλο όγκο, όπως είναι το ρυχόσπερμα.

6.Επιλέξτε έπιπλα εξωτερικού χώρου με προσοχή. Αποφύγετε τις πολύ βαθιές πολυθρόνες και προτιμήστε πιο κομψά έπιπλα.

7.Προσθέστε ένα χαρακτηριστικό νερού. Τα υδάτινα στοιχεία είναι πάντα μια εξαιρετική προσθήκη σε έναν κήπο. Ένα απλό σιντριβάνι τοίχου ή επιτραπέζια γλάστρα μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.8.Δημιουργήστε μια αίσθηση τάξης. Ένας καθαρός ευθύγραμμος σχεδιασμός μπορεί να ορίσει χώρους.

9.Διατηρήστε την παλέτα χρωμάτων . Δύο ή τρείς αποχρώσεις, μαζί με το πράσινο, θα είναι το ιδανικό για τον κήπο, από το να υπάρχει ένα ανακάτεμα χρωμάτων.

10.Προσθέστε φωτισμό εξωτερικού χώρου. Δημιουργήστε μυστήριο, ενώ επεκτείνετε τη χρήση του κήπου μέχρι τις βραδινές ώρες όσο ο καιρός το επιτρέπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


 

ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ