ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΥΖΙ BASMATI ΚΑΙ ΚΑΡΙ

07 Δεκεμβρίου, 2017
Υλικά

500 γρ κόκκινες φακές
2 μεγάλες χούφτες ρύζι basmati
1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
1 πολύ γεμάτο κ.γ κάρι
1/2 κ.γ κύμινο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας (500 γρ)
ελαιόλαδο κατά βούληση
αλάτι, πιπέρι
βραστό νερό


Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε τις φακές για 8 ώρες
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο
3. Προσθέτουμε το αλάτι, τα φύλλα δάφνης, το κάρι και το κύμινο
4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο έχουμε περάσει από την πρέσα ώστε να λιώσει και το ρύζι
5. Έπειτα προσθέτουμε τις φακές, το χυμό ντομάτας και βραστό νερό
6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά Εμείς συνοδεύσαμε αυτή την υπέροχη , αρωματική σουπίτσα με μια εξαιρετικά γευστική σαλάτα με ψητή κολοκύθα και vinegraite Μήλου, η οποία ταίριαζε πολύ.



Tips: Επειδή οι φακές είναι έτοιμες σε 15 λεπτά ακόμη και αν δεν τις μουλιάσετε, ή μην τις μουλιάσετε, ή μαγειρέψτε για 5 λεπτά το ρύζι και προσθέστε τις φακές αργότερα.


Καλη επιτυχία


Για περισσότερες συνταγές Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές