ΤΣΙΠΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

01 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα παντζάρια μας αρέσουν πολύ. Τα τρώμε δηλαδή και ως σαλάτα αλλά και ωμά σε χυμούς για να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα οφέλη. Ο λόγος δηλαδή που έφτιαξα αυτά τα σπιτικά τσιπς, δεν ήταν για να δελεάσω κάποιο από τα μέλη της οικογένειας μου να τα φάει, αλλά για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου για αλμυρό, παχυντικό σνακ - πατατάκια δηλαδή!

Έχουν κόπο για να γίνουν, δε λέω, αλλά πραγματικά, πιστεύω ότι αξίζει κάθε λεπτό.


Υλικά

- 700 γρ βολβούς παντζαριών
- 30-50 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- μυρωδικά - τσίλι


Εκτέλεση

1. Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια. Χρησιμοποίησα βιολογικά και γι αυτό είναι τόσο μικρά



2. Καθαρίζουμε περιμετρικά τους βολβούς με το peeler

3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ



4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα

6. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα παντζάρια ένα- ένα. Προσέχουμε όχι μόνο να μην αφήσουμε καθόλου κενά, αλλά να ακουμπάει σχεδόν μέχρι τη μέση η μια φέτα από την άλλη. Αυτό το κάνουμε γιατί θα συρρικνωθούν κατά το ψήσιμο

7. Αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)



Tips: Πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο αλάτι ή τσίλι. Το τσίλι απογειώνει τον μεταβολισμό , έχει έντονη καυτερή γεύση και χρησιμοποιώντας το, μπορούμε να αποφύγουμε το αλάτι. Διατηρούνται σε τάπερ αλλά είναι τόσο νόστιμα που δεν μένουν!

Καλη επιτυχία

Για περισσότερες συνταγές Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές


Σχετικά άρθρα   

ΤΣΙΠΣ ΚΑΡΟΤΟΥ