ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

14 Μαρτίου, 2018
Το πιάτο που σας προτείνω είναι ελαφρύ, γευστικό και αρωματικό. Πιστέψτε με, ότι αν το φτιάξετε, θα είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός σας, που θα το φτιάχνετε έτσι ξανά και ξανά. Στο κάτω - κάτω δεν έχετε να χάσετε κάτι. Δεν θέλει κόπο και απαιτεί υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Τι λέτε? Θα το δοκιμάσετε?


Υλικά

- 1 μέτριο κουνουπίδι
- ελαιόλαδο (να πάει παντού)
- αλάτι, πιπέρι
- αποξηραμένο κρεμμύδι (3-4 τσιμπιές)
- αποξηραμένο σκόρδο (2-3 τσιμπιές)
- μείγμα μπαχαρικών για κρέας (3-4 τσιμπιές)
- κάρυ (3-4 τσιμπιές)
- πάπρικα γλυκιά (3-4 τσιμπιές)
- κύμινο (2-3 τσιμπιές)


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα

2. Πλένουμε το κουνουπίδι και το στεγνώνουμε πολύ καλά



3. Το τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάποδα. Το χοντρό μέρος με τα φύλλα δηλαδή θα είναι προς τα πάνω. Αφαιρούμε τα φύλλα και ξεκινάμε να το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο το καλύτερο.



4. Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία και ξεκινάμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

5. Δε σας δίνω ακριβώς τις ποσότητες, θα βάλετε όσο θέλετε. Από τη φωτογραφία πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε. Το καλό είναι ότι στο τέλος, μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θεωρείτε ότι χρειάζεται



6. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170. ΠΡΟΣΟΧΗ στο ψήσιμο. Θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή ώρα ώστε να είναι τραγανό και ξεροψημένο το κουνουπίδι.




Καλη επιτυχία

Για περισσότερες συνταγές  Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές