Φυτοσκοπιο

ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αποτελέι ένα απο τα πιο ιδανικά φυτά για πλούσιες μπορντούρες, καθώς πολύ διακοσμητικά είναι επίσης και τα πορτοκαλοκκόκκινα σπέρματα που κάνουν ωραία αντίθεση με το φύλλωμα τους.

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ...

Τα άνθη της εμφανίζονται μαζί με τα φύλλα. Σχηματίζει μεγάλο αριθμό ανθέων από τα οποία ένα μικρό ποσοστό φέρει σε καρπόδεση.

ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ

Οι πρώτοι Χριστιανοί την αποκαλούσαν λουλούδι του Αγίου Ιωσήφ

Ο ΠΙΟ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Τα καρπούζια παθαίνουν μεταφυτευτικό σοκ και δεν πρέπει να διαταράσσονται. Γι’ αυτό τα μοσχεύματα θα πρέπει να μεταφέρονται στους αγρούς στις ίδιες κλούβες μέσα στις οποίες αναπτύσσονται και οι οποίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μην περιορίζεται το ριζικό τους σύστημα.

ΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Στην Ελλάδα λόγω της ανθεκτικότητας του το συναντάμε τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά των Κυκλάδων. Ενώ τυχαίνει να το βρίσκουμε ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία στην περιοχή της Αττικής (ανάμεσα στα πλακάκια των πεζοδρομίων ή σε σχισμές τοίχων του 3ου ορόφου).

ΕΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΖΙΖΑΝΙΟ!

Στην πράξη η γλυστρίδα ή αντράκλα είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοφυές φυτό, αφενός είναι ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό ζιζάνιο μέσα στις καλλιέργειες και αφετέρου είναι ένα ενδιαφέρον διαιτολογικό φυτό, ίσως ένα από τα πιο σημαντικά, όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

ΦΥΤΑ ΟΛΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Τα μικρά παιδιά είναι εκείνα που κινδυνεύουν περισσότερο αφού εύκολα μπορούν να βάλουν οτιδήποτε στο στόμα τους ή να φάνε κάτι άγνωστο.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Για την καλλιέργεια κομποκολόκυθου, χρειάζονται μέλισσες για να μεταφέρουν τη γύρη απο τα αρσενικά στα θηλυκά λουλούδια το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Το σκόρδο θεωρείται ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιεργήθηκαν.

ΛΑΝΤΑΝΑ Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ

Είναι φυτό εύκολο στην καλλιέργεια του, ενώ είναι ευπαθές στις χαμηλές θερμοκρασίες (-2οC).