ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ

Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές 07 Δεκεμβρίου, 2017 Κήπος
Πανεύκολο, υγιεινό και γρήγορο γλυκάκι με φρέσκα μήλα! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι είναι καλύτερο να τρώμε τα μήλα ωμά, αν όμως έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό, μπορείτε να τα δοκιμάσετε. Γίνονται πάρα πολύ εύκολα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και μπορεί να σας καλύψει αν θέλετε κάτι γλυκό.

Συστατικά

2 μεγάλα μήλα
2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
3 κ.σ σιρόπι αγαύης ή μέλι
2 χούφτες καρύδια χονδροσπασμένα
6 κ.σ λάδι καρύδας (άοσμο)
κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
λίγο γαρύφαλλο ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα
2. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε χυμό και ξύσμα στον πάτο ενός ταψιού
3. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κυδωνάτα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Έπειτα τα γυρνάμε ώστε να πατήσει και η άλλη μεριά στον χυμό πορτοκαλιού



4. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο
5. Προσθέτουμε τα χονδροσπαμένα καρύδια. Κρατάμε το κουτάλι πάνω από τα μήλα και αφήνουμε να πέσει η αγαύη ή το μέλι και να πάει παντού



6. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας ώστε να πάει παντού
7. Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν



Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι, ως γέμιση σε σπιτική κρέπα αλλά τρώγονται και σκέτα. Επειδή δεν είναι γλυκά, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε όταν τα σερβίρετε σιρόπι αγαύης ή μέλι.

Καλη επιτυχία


Για περισσότερες συνταγές Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές