Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λουλούδια στο γάμο !

Τα λουλούδια του γάμου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος επιλογές. Αυτό πάντα εξετάζεται από το γούστου, την αισθητική αλλά και το κόστος που είναι διατεθειμένο να πληρώσει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι.

details-images


Κάθε ζευγάρι όταν έρθει η ώρα να παντρευτεί θέλει ο γάμος του να είναι ξεχωριστός. Και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει...

Εμείς θα επικεντρωθούμε στην σωστή επιλογή των λουλουδιών και πώς να δένουν αρμονικά μεταξύ τους ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται και να μη δείχνουν αταίριαστα.

Από παλιά τα λουλούδια ήταν ο μόνος τρόπος να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματά του στο αντικείμενο του πόθου του. Έχει τις ρίζες της στην Οθωμανική αυλή της Κωνσταντινούπολης του 17ου αιώνα αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή στη Βικτωριανή Βρετανία. Έκτοτε, οι συμβολισμοί έχουν παραμείνει σε κάθε λουλούδι και η επιλογή αυτών γίνεται πάντα με βάση αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε.

Τα πιο παραδοσιακά γαμήλια λουλούδια αποτελούν το τριαντάφυλλο, οι παιώνια, η ορτανσία, η ορχιδέα και ο κρίνος. Αποτελούν τις πιο σίγουρες επιλογές, αλλά  αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσετε εκείνα.


Τα λουλούδια του γάμου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος επιλογές. Αυτό πάντα εξετάζεται από το γούστου, την αισθητική αλλά και το κόστος που είναι διατεθειμένο να πληρώσει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι.
Είναι καλύτερα να κινηθείτε με βάση τον προϋπολογισμό, καθώς η επιλογή των λουλουδιών είναι μεγάλη και δεν υπάρχει τίποτα άσχημο...

Η επιλογή στα λουλούδια της ανθοδέσμης, της εκκλησίας αλλά και της διακόσμηση της δεξίωσης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το γούστο και την προσωπικότητά της κάθε νύφης!


Αρχικά θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια έρευνα να βρείτε το στυλ που σας αντιπροσωπεύει και ταιριάζει στο γάμο. Πηγή έμπνευσης και ιδεών μπορεί να είναι το Internet και σελίδες ανθοπωλείων με δείγματα των εργασιών τους, Επίσης, ιδέες και λύσεις μπορείτε να βρείτε από περιοδικά γάμου.Όλα ξεκινάνε από το νυφικό. Με βάση την απόχρωση του νυφικού μπορείτε να επιλέξετε λουλούδια που θα δώσουν μια χρωματιστή πινελιά σε όλο το σύνολο. Βέβαια μέσα σε όλο αυτό θα πρέπει να ταιριάξουμε και το κουστούμι του γαμπρού μια και υπάρχει το ενδεχόμενο να φορέσει μπουτονιέρα.

Η επιλογή των λουλουδιών θα πρέπει να επικεντρωθεί αρχικά σε εκείνα που υπάρχουν την συγκεκριμένη εποχή που θα γίνει ο γάμος. Τα λουλούδια που είναι εκτός εποχής καμιά φορά εκτός του ότι έχουν πολύ υψηλό κόστος και του ότι είναι δύσκολο να βρεθούν στην αγορά, μπορεί σαν λουλούδι να σας εντυπωσιάζει αλλά να φαίνεται σαν σύνολο....λίγο έξω από τα νερά του...!


  • Άνοιξη: αμαρυλλίς, λίλιουμ, φρέζια, ζέρμπερες, νεραγκούλες
  • Kαλοκαίρι: ανθούρια, γλαδιόλες, μανόλια, παιώνια, τριαντάφυλλο και ηλίανθος
  • Φθινόπωρο: μαργαρίτα, ορτανσία, passion flower.
  • Χειμώνας: καμέλια, πανσές, αλεξανδριανό, ανεμώνη
  • Όλο το χρόνο: γαρύφαλλο, ορχιδέα, τριαντάφυλλο και τουλίπα


Μια ακόμα λεπτομέρεια είναι το αν θα βάλετε λουλούδια στα μαλλιά σας, αν θα κάνετε μικρά στεφανάκια για τα παρανυφάκια σας ή λουλουδάτα βραχιόλια για τα χέρια.
Επίσης, φροντίστε τα λουλούδια που θα διακοσμήσουν τη γαμήλια τούρτα αλλά και τον στολισμό του αυτοκινήτου που θα σας πάει στην εκκλησία.


Η επιλογή είναι δική σας. Διαλέξτε τα καλύτερα λουλούδια για την ομορφότερη στιγμή της ζωής σας!


Υ.Γ. Μην ξεχάσετε τις ανύπαντρες φίλες σας...μια δεύτερη ανθοδέσμη για την επόμενη τυχερή...!


Σταυρούλα Παυλοπούλου
Αρχιτέκτονας Τοπίου Msc.
Email : s_pavlopoulou@yahoo.gr

   Follow us on Twitter!
Refresh
Refreshing...

AcePolls

Ο κήπος σας είναι σχεδιασμένος ως

Λαχανόκηπος - 33.3%
Καλλωπιστικός κήπος - 66.7%

Total votes: 3
The voting for this poll has ended on: 27 Απρ 2015 - 09:49

Βίντεο