ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ

19 Φεβρουαρίου, 2016 Κήπος
Συνταγή

Υλικά


1.300γρ. αχλάδια
1.300γρ. ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
3 κούπες του καφέ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
240γρ. Γλυκόζη

Διαδικασία



Καθαρίζεται τα αχλάδια και απο την αντίθετη μεριά του κοτσανιού καθαρίζεται τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα βάζεται σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό απο το 1 λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεται τις 3 κούπες νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνεται τα αχλάδια μέσα αφου τα έχετε στραγγίσει απο το νερό με το λεμόνι και τα βράζεται για 10’’ με το καπάκι κλειστό.
Προσθέστε την ζάχαρη και το χρώμα ώστε τα αχλάδια να πάρουν ένα ωραίο πράσινο χρώμα. Βράζουν για 15’’ και στην συνέχεια κατεβάζεται απο την φωτιά και τα αφήνεται να σταθούν 24 ώρες. Την άλλη μέρα βάζετε την γλυκόζη και βράζεται το γλυκό εως ότου δέσει. Αποστειρώνεται γυάλινα βάζα και τοποθετείτε το γλυκό.

Αφήνεται λίγο να κάτσει και σερβίρεται.

Φωτεινή Μπαλάσκα

Καλή Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές Οι Προκομένες/οι Συνταγές