ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ

14 Απριλίου, 2018
Τα μανιτάρια και συγκεκριμένα τα άγρια ανήκουν στην πολύ μικρή λίστα των τροφών που προκαλούν το ουμάμι... Το ουμάμι (Umamii), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό. Η λέξη ουμάμι, που είναι δανεική από την Ιαπωνική, μπορεί να μεταφραστεί σαν "ευχάριστη νόστιμη γεύση". Η γλώσσα του ανθρώπου έχει υποδοχείς για το L-γλουταμινικό, που είναι η ουσία που προκαλεί τη γεύση ουμάμι.

Επειδή τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι αρκετά ακριβά και είτε δεν μπορούν όλοι να τα προμηθευτούν, είτε δεν είναι εύκολο να τα βρουν, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα αρωματικό λάδι από μανιτάρια πορτσίνι. Ένα λάδι πεντανόστιμο, αρωματικό, το οποίο όπου μπει θα απογειώσει το γευστικό αποτέλεσμα.



Υλικά

- 8 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

- 190 γρ ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα γυάλινο βάζο και στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι πάνω

Το αφήνουμε μια βδομάδα τουλάχιστον πριν το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά

Το χρησιμοποιούμε όπου και το λάδι μαύρης τρούφας, όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση των μανιταριών ή όταν θέλουμε να προσθέσουμε έξτρα γεύση και άρωμα στο φαγητό μας


Καλή επιτυχία

Για περισσότερες συνταγές Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές